Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
100.26.176.111
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Welkom bij onze Woordenlijst.

Hier kun je de betekenis zoeken van veel gebruikte woorden en uitdrukking uit de computer wereld.

Vul hieronder het woord of een deel van het woord in en klik op "Zoeken".

Zoek: Klik hier om de zoekopdracht te starten.

You can also take a look at all the words starting with a particular character, select one below:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We zoeken woorden die nog niet in de lijst staan, mail ons dus woorden die je hier niet kunt vinden en ik zal proberen de uitleg voor je op te snorren. Woorden die in lijst ontbreken die je wel kent mag je natuurlijk mailen (Engels mag, Nederlands ook).

Woorden die beginnen met "X" ...

Glossary ...


X.25
Een reeds geruime tijd bestaande techniek voor data-netwerken. X.25 werkt op relatief lage snelheden. Het Nederlandse Datanet1 werkt bijvoorbeeld met X.25, net als vele Internet servers.

X2
Een van de 2 bestaande modem standaarden voor 56 Kbps, ontwikkeld door US-Robotics. Deze standaard heeft momenteel een te verwaarlozen markt aandeel. Concurrentie: 56Kflex van Rockwell en Lucent.

x64
Refereert naar processoren die 64 bit zijn, in tegenstelling tot 32 bit. Sinds Windows XP is er een 64 bit versie van Windows. Ook Linux en Mac OS X zijn beschikbaar in 64 bit versie. Zie ook IA-64.

x86
Refereert naar de processoren die afgeleid zijn van de Intel 8086 processors, zoals de 80386, 80486, Pentium, bepaalde AMD en VIA chips, etc.

XBMC
XBMC - Xbox Media Center - software voor de originele Microsoft XBox voor de weergave van audio en video bestanden. Door de beperkte hardware capaciteit is de originele XBox niet erg geschikt voor HD weergave vanwege de hoge bitrates.

XGA
Dit is een beeldscherm resolutie van 1024x768 punten.

XML (eXtensible Markup Language)
XML is een standaard, ontwikkeld door W3C - het WWW consortium - als de volgende generatie HTML. Het lijkt er ook veel op, met het verschil dat men zelf 'tags' kan definieren. XML wordt gebruikt om gegevens een generieke vorm te geven zodat meerdere programma's er zonder complexe vertaling mee overweg kunnen. Steeds meer browsers beheersen XML.

XSL
Afkorting voor eXtensible Style Language, een specificatie die helpt bij de definitie van HTML (web) en/of XML paginas. Deze specificatie werkt als een soort template, het staat toe dat ontwerpers een enkele style kunnen toepassen op hun website. XSL is de 2de variant die het World Wide Web Consortium (W3C - www.w3c.org) aanbied. De eerste variante is Cascading Style Sheets (CSS), wat soortgelijk is aan XSL maar mist 2 belangrijke verbeteringen die je in XSL terug vindt: - XSL staat het toe aan te geven hoe een pagina geprint dient te worden - het staat toe om een XML documenten te delen met meerdere verschillende applicaties. W3C heeft in augustus 1998 de eerste defintie van XSL gepresenteerd tbv snellerheid, toegankelijkheid, en makkelijker onderhoud. Zie ook CSS.

XviD
XviD is een open source product/project ISO MPEG-4 compliant video codec. Het is bijna identiek aan het bekende DivX. Meer details vindt je op de XviD website (http://www.xvid.org).


We vonden 9 record(s).

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages