Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
34.239.158.223
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Welkom bij onze Woordenlijst.

Hier kun je de betekenis zoeken van veel gebruikte woorden en uitdrukking uit de computer wereld.

Vul hieronder het woord of een deel van het woord in en klik op "Zoeken".

Zoek: Klik hier om de zoekopdracht te starten.

You can also take a look at all the words starting with a particular character, select one below:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We zoeken woorden die nog niet in de lijst staan, mail ons dus woorden die je hier niet kunt vinden en ik zal proberen de uitleg voor je op te snorren. Woorden die in lijst ontbreken die je wel kent mag je natuurlijk mailen (Engels mag, Nederlands ook).

Woorden die beginnen met "U" ...

Glossary ...


UBBCode
UBBCode? tags staan het toe, in bepaalde forums, om vormgeving toe te voegen aan teksten die bezoeker schrijven (vet, schuin, etc.). Daarnaast biedt het mogelijkheden om andere speciale informatie toe te voegen zoals email-adressen, web-links, etc. Het is een soort sub-setje van HTML maar dan zonder de noodzaak HTML te beheersen! Het is ontwikkeld door InfoPop speciaal voor forum gebruik.

UCAS
UCAS wil zeggen dat een satelliet ontvanger een stukje Flash geheugen bevat waarin de fabrikant software kan plaatsen. Deze software wordt specifiek gebruikt voor het decoderen van satelliet data (beeld en geluid). Op deze manier kan een fabrikant per land eenvoudigweg een gewenst coderingsysteem plaatsen in de receiver zonder steeds een nieuwe reciever per land te hoeven ontwikkelen. Bijvoorbeeld SECA, SECA2, Irdeto, VIAAccess, etc.

UDP
(User Datagram Protocol) gebruikt een speciaal type pakket, genaamd datagram. Datagrams zijn slecht voor 1 richting en vragen geen bevestiging van ontvangs. Datagrams worden meestal voor streaming media gebruikt.

UMTS (Universal Mobile Telecommunications Service)
Standaard voor een (toekomstig) digitaal mobiel netwerk dat zowel smalbandig als breedbandig mobiel verkeer kan schakelen. UMTS zal daarmee geschikt zijn voor mobiele (high-speed) data- en video-communicatie.

Uniface
Een ontwerp met het zicht op een enkele zijde. Meestal 2D.

Upload
Een kopie van een bestand dat op je computer staat naar een andere computer sturen, via een netwerk, BBS of Internet. Zie ook downloaden.

uPNP
Universal Plug aNd Play is een poging een techniek te bouwen die Plug and Play (bekend van Windows) mogelijk moet maken voor netwerken en de daar aan hangende apparaten. Een van de belangrijkste eigenschappen van uPNP is "NAT Transversal", welke door programma's gebruikt kunnen worden om naar behoefte poorten te openen in de firewall van de router. Zie de officiele UPnP website (http://www.upnp.org) voor meer details.

USALS
Dit betreft bepaalde software in een satelliet receiver die verantwoordelijke is voor de positionering van een draaischotel. Hiermee kan een draaibare schotel (DiSEqC 1.2) automatisch gepositioneerd wordt t.b.v. een aantal satellieten.

USB / USB 2.0
(Afkorting) Universal Serial Bus, een verbeterde, en in vergelijking met de seriele poort aanzienlijk snellere, manier om gegevens serieel uit te wisselen tussen computer en randapparatuur. Er bestaan op dit moment twee varianten: USB 1.1 (oud en langzaam) en USB 2.0 (nieuw en aanzienlijk sneller). Zie ook het artikel op deze website welke USB in detail laat zien.


We vonden 9 record(s).

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages