Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
3.236.143.154
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Welkom bij onze Woordenlijst.

Hier kun je de betekenis zoeken van veel gebruikte woorden en uitdrukking uit de computer wereld.

Vul hieronder het woord of een deel van het woord in en klik op "Zoeken".

Zoek: Klik hier om de zoekopdracht te starten.

You can also take a look at all the words starting with a particular character, select one below:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We zoeken woorden die nog niet in de lijst staan, mail ons dus woorden die je hier niet kunt vinden en ik zal proberen de uitleg voor je op te snorren. Woorden die in lijst ontbreken die je wel kent mag je natuurlijk mailen (Engels mag, Nederlands ook).

Woorden die beginnen met "Q" ...

Glossary ...


Q-Bert
Q-Bert is een rood pluzig karakter in een computerspel uit de 80-er jaren, die van blok naar blok moest springen, in een poging Coily, een paarse slang, te ontwijken.

QA (Quality Assurance)
Dit refereert naar de handelingen die uitgevoerd worden om problemen in hardware, software of systemen voortijdig te signaleren en bij voorkeur op te lossen. Het betreft dus de handelingen die een kwaliteitsgarantie moeten waarborgen.

QIC
Quarter Inch Cartridge: een magnetisch opname medium (tape - soort cassette bandje) waarvan de tape zelf een kwart inch hoog is. Data wordt hierop opgeslagen in een lineaire vorm (dus achter elkaar - zoals gebruikelijk bij tape is). Deze standaard is overeigens hopeloos verouderd en niet echt betrouwbaar.

QoS
Quality of Service. Een term die refereert naar de kwaliteit van een telecommunicatie-dienst. QoS wordt met een aantal kenmerken vastgelegd.

QoS (Quality of Service)
Kwaliteit van een Dienst. Dit is een poging prioriteiten niveaus in te voeren voor de verschillende soorten data die over een netwerk verstuurd worden. Zo heeft bijvoorbeeld streaming video een hogere prioriteit nodig om een constante beeldkwaliteit te kunnen waarborgen. Het ophalen van e-mail heeft weer een lagere prioriteit, aangezien het niet belangrijk is dat e-mail pakkets in een constant tempo binnen komen.

Quake
Quake is een (in die dagen, revolutionair) 3D spel van het type First Person Shooter, met veel moord en doodslag, ontwikkeld door ID Software. Je had er destijds een redelijk vlotte Pentium gebaseerde computer voor nodig. Intussen zijn Quake2 en Quake3 ook al op de markt.

Queue
Dit is een data toevoer (buffer), gebaseerd of First-In, First-Out (FiFo). Een dagelijks voorbeeld is een wachtrij bij een loket in het postkantoor, maar ok b.v bij printopdrachten die in een rij gezet worden en stuk voor stuk, naar volgorde van binnenkomst, worden afgehandeld.


We vonden 7 record(s).

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages