Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
100.26.176.111
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Welkom bij onze Woordenlijst.

Hier kun je de betekenis zoeken van veel gebruikte woorden en uitdrukking uit de computer wereld.

Vul hieronder het woord of een deel van het woord in en klik op "Zoeken".

Zoek: Klik hier om de zoekopdracht te starten.

You can also take a look at all the words starting with a particular character, select one below:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We zoeken woorden die nog niet in de lijst staan, mail ons dus woorden die je hier niet kunt vinden en ik zal proberen de uitleg voor je op te snorren. Woorden die in lijst ontbreken die je wel kent mag je natuurlijk mailen (Engels mag, Nederlands ook).

Woorden die beginnen met "V" ...

Glossary ...


VariRec
Plextor VariRec is een techniek waarbij, als de CD/DVD brander software dit ondersteund, de gebruiker de laser kan fine tunen for een betere geluidskwaliteit en/of een betere compatibiliteit met afspeel apparatuur. In praktijk wordt dit alleen door experts gebruikt die precies weten wat ze doen.

VBR
Variabele Bit Rate. Algemene term voor data verkeer met een veranderlijk bitrate (afhankelijk van de behoefte). Tegenhanger is CBR (Constant Bit Rate).

VDD
Oudere versie van een VXD bestand, gebruikt in oudere Windows NT systemen. Zie VXD.

Vector Graphics
In tegenstelling tot raster graphics, worden bij vector graphics, afbeeldingen beschreven met wiskundige formules die lijnen vormen. Een groot voordeel hiervan is dat een vector afbeelding vaak kleiner is, maar ook dat een vector afbeelding bijzonder goed schaalbaal is. Een nadeel van vector graphics is dat het nagenoeg onmogelijk is een foto te "vectoriseren". Vector graphics worden nog veel gebruikt op plaatsen waar men ziet dat het vectoren betreft, zoals vector fonts, Corel Draw, etc.

VESA Local Bus
Zie VLB.

VGA
Scherm oplossing van een PC met een resolutie van 640x480.

VHDCI
VHDCI staat voor Very High Density Cable Interconnect en wordt gebruikt om aan te geven dat de connector kleiner is geworden. Deze term wordt gebruikt voor het aangeven van de nieuwe generatie stekkers voor SCSI. Eigenlijk komen er nog wat extra voordelen kijken bij dit type stekker. Het (zegt men) zou robuuster zijn, betere elektrische eigenschappen hebben en (de echte reden denk) voor de mogelijkheid om erg veel data lijnen (verbindingen) parallel aan te sluiten zonder er een bijzonder grote stekker voor te gebruiken.

Video error 0x80040111
Deze error wil zeggen dat de film waarmee je werkt in een formaat is gemaakt, waarvoor jouw PC geen codec heeft of de bestanden voor dit codec beschadigd zijn. Je kunt met GSpot bepalen welke codec(s) dit zijn.

VirtualDub
Een gratis stukje software voor het werken met video bestanden op de PC (knippen, plakken, omzetten naar ander formaat, opnemen, etc.). Ondersteund formaten als DivX, XviD, MPEG1, etc. De broncode is ook gratis, waardoor er verschillende aangepaste versies (mod's) op het Internet te vinden zijn waarmee je extra zaken kunt doen (zoals MPEG2 en AC3 ondersteuning).

Virus Spam
Spam veroorzaakt door een met een virus geinfecteerde computer. Het virus zit als attachment aan de email en wordt geactiveerd zodra je deze probeert te openen. Vuistregel: open NOOIT een attachment als je geen attachment verwacht, en open alleen die attachments van mensen die je kent. Tweede vuistregel: open nooit EXE, COM, PIF, CMD, etc files!

VLB
Vesa Local Bus. Populair tussen 1992 en 1994, ontwikkeld met name voor de 486 voor 32-bits communicatie met de CPU. De maximale snelheid ligt ongeveer tussen 128 en 132 MB per seconde. VLB had naast enkele voordelen ook enkele zware nadelen. Zo was de snelheid niet altijd optimaal te noemen. In sommige gevallen moest de maximale bussnelheid van 66 MHz teruggeschroefd worden naar 40/50 MHz. Uiteindelijk werd de standaard zelfs op 33 MHz gezet, om problemen te voorkomen.Een andere negatieve eigenschap was de afhankelijkheid van een 486-processor.

VOB
Alle DVD films zijn op DVD opgeslagen in zogenaamde VOB (Video OBject) bestanden. VOB bestanden bevatten 1 of meer video en audio sporen. Bijvoorbeeld Dolby Digital audio en MPEG-2 video. VOB bestanden zijn genummerd: vts_XX_y.vob waar XX het nummer van een titel is en Y het nummer is dat het betreffende deel van de titel weergeeft. Er kunnen 99 titels en 10 delen gemaakt worden. Meestal is vts_XX_0.vob geen echte film, maar bijvoorbeeld een menu of navigatie informatie. VOB bestanden vindt je in VIDEO_TS (hoofdletters).

VOIP
VOIP = Voice Over IP. Dit refereert naar telefonie/spraak over reguliere computer netwerken. Dit impliceert dat spraak (analoge data) omgezet moet worden naar digitale data. Daarnaast moet er voor gezorgt worden dat de pakketjes netjes op tijd komen. Bij het downloaden van een bestand is een vertraging geen probleem. Bij spraak zou dat een ongewenst moment van stilte betekenen.

Vortals
gespecialisserde zoek machines, onderwerp specifieke zoek machines, verticale portals of te wel "vortals" -- deze Internet zoekmachines richten zich op een specifiek onderwerp waarbij et zoeken naar informatie een stuk gerichter plaats vindt. Typisch levert een vortal gegevens, nieuws, onderzoek en statistieken, discussie, nieuwsbrieven, online tools, en andere zaken betreffende een bepaalde industrie of onderwerp.

VPN (Virtual Private Network)
Een VPN is een beveiligde, prive communicatie tunnel tussen twee of meer apparaten over een publiek netwerk (zoals het Internet). Deze VPN apparaten kunnen een computer (met VPN software) en/of speciale routers (die dus VPN ondersteunen). Hiermee kun jij jouw thuis PC aan b.v. het netwerk van de zaak koppelen of b.v. aan twee of meer thuis computers van vrienden en bekenden, allemaal via het Internet. Hoewel de data van een VPN verbinding via een publiek netwerk loopt, is het toch relatief veilig door de erg sterke versleuteling. Mocht iemand willen ?luisteren? naar VPN communicatie, dan zouden ze toch niet begrijpen waar het over gaat door de versleuteling. Daarnaast houd een VPN op complexe wijze bij hoe en wat het data verkeer doet. Encryptie van data kan echter veel processor capaciteit vergen, een speciale router werkt daarom vaak sneller.

VXD
VXD staat voor virtual device drivers. De afkorting VXD wordt meestal gerbuikt in relatie tot Windows waar .vxd bestanden gebruikt worden. In oudere windows versies worden deze bestand gebruikt met de extensie .DRV. In oudere Windows NT systemen heten ze VDD. Het is een driver (stuur-) programma tussen Windows en een device (hardware). Deze driver vertaald commando's tussen Windows en de hardware. Elk device heeft z'n eigen specifieke manier van aansturing. Alle devices zoals printers, keyboards, modems, etc., hebben een driver. Een groot aantal zit al standaard in Windows ingebakken.


We vonden 16 record(s).

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages