Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
100.26.176.111
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Welkom bij onze Woordenlijst.

Hier kun je de betekenis zoeken van veel gebruikte woorden en uitdrukking uit de computer wereld.

Vul hieronder het woord of een deel van het woord in en klik op "Zoeken".

Zoek: Klik hier om de zoekopdracht te starten.

You can also take a look at all the words starting with a particular character, select one below:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We zoeken woorden die nog niet in de lijst staan, mail ons dus woorden die je hier niet kunt vinden en ik zal proberen de uitleg voor je op te snorren. Woorden die in lijst ontbreken die je wel kent mag je natuurlijk mailen (Engels mag, Nederlands ook).

Woorden die beginnen met "K" ...

Glossary ...


Kabelmodem
Modem dat wordt gebruikt om interactieve diensten (zoals telefonie en/of Internet-toegang) mogelijk te maken over een CATV -netwerk. Niet alle kabel-TV netwerken zijn hiervoo geschikt.

Karnaugh Mapping
Een methode om de relaties tussen logische input en gewenste logisch output zichtbaar te maken. Over het algemeen, een waarheidstabel (met TRUE of FALSE) wordt neergezet in een kleiner, beter leesbaar tabelletje. Karnaugh Mapping word vaak gebruikt bij de ontwikkeling van electronische circuits.

kbps / Kbit/sec
Kilobits per second. Transmissie-snelheid voor data. 1 Kilobyte = 1024 bytes = 8192 bits per seconde.

KDE (K Desktop Environment)
Het KDE project is in 1996 door Matthias Ettrich gestart, in een poging Unix gebruikers een meer gebruiksvriendelijke interface te gaven. Intussen is KDE voor Unix en Linux systemen beschikbaar en vult functionaliteit die in X-Windows ontbreekt in. Met name onder Linux gebruikers is KDE populair.

Kernel
De kern van ieder operating system. Als het operating system start, wordt de kernel in het geheugen geladen en blijft daar tot de computer weer uit gaat. Andere software daarintegen wordt in het geheugen geladen en na gebruik weer verwijderd. De kernel beheerd alle aanvragen voor de disk, processor en andere middelen. Over het algemeen: hoe kleiner de kernel en hoe sneller de kernel, hoe sneller het operating system. Per operating system is de omvang van de kernel verschillend. Een grote kernel wil zeggen dat veel functionaliteit in de standaard kernel zit. Dit kan belemmerend werken bij nieuwe ontwikkelingen, maar ook voor een snel systeem zorgen. Een kleine kernel impliceerd weinig ingebouwde functies, waardoor de kernel wel snel is, maar alle gemiste functionaliteit erbij geplakt moet worden, wat weer onstabiliteit met zich mee kan brengen.

Keyboard (Toetsenbord)
De belangrijkste bron van invoer voor de PC. Het ding waar je op typt, bestaande uit de letters van het alfabet, cijfers, cursor toetsen, functie toetsen en een stel tekens zoals haakje, aanhalingstekens, etc.

Keyboard Pitch
De afstand tussen de twee middelpunten van twee naast elkaar liggende toetsen op een toetsenbord. Een standaard toetsenbord heeft een 18mm pitch.

KeyGen
Keygen is een programma om keys te genereren. Sleutels zeg maar. Vaak refereert dit naar een klein programma welke een serienummer of een activeringsnummer genereert voor commerciele programmas. Zo hoef je dus alleen maar de software te downloaden. De keygen zorgt voor de rest. Merk op: Als je software regelmatig gebruikt, koop het dan! Waarschuwing: keygens kunnen besmet zijn met een virus!

Keyword (Trefwoord)
Een term die gebruikt woord voor trefwoorden die een weerspiegeling geven van de inhoud van een Internet pagina zodat zoekmachines sneller een idee krijgen van wat er op de pagina staat. Hierdoor kan een webmaster de pagina beter vindbaar maken en dus meer mensen naar zijn of haar website "lokken".

Kilobyte
1024 bytes. Dit is een eenheid voor data hoeveelheid.

Kleuren model: Additief
Kleuren model waarbij kleuren worden opgeteld. Iedere kleur wordt uit gezonden als een licht bundel. Als de kleuren rood, groen en blauw zo gemengd worden, krijgt men de 'kleur' wit. Zie ook RGB.

Kleuren model: Substractief
Dit wil zeggen, kleuren worden verwijderd. Als voorbeeld: als je van de 'kleur' wit, rood aftrekt, hou je groen en blauw over. Je houdt dan cyaan over. Als je alle kleuren van wit aftreks (CYM) dan houdt je zwart over. Zie CYMK.

Klok snelheid (Clock Speed)
Refereert naar de snelheid in Mhz of Ghz van de CPU. Het is een soort performance indicator. Let wel dat dit niet de enige factor is die bepalend is voor de performance van de PC! Met name de AMD CPU's zijn bij een lagere klok snelheid vaak sneller als een Intel CPU.Zie ook overclocking.

KNI (Katmai New Instructions)
De originele naam die ntel hanteerde voor de SSE instructie set.

KVCD, KSVCD, SKVCD, KDVD
KVCD, KSVCD (ook wel SKVCD), en KDVD templates zijn TMPGEnc templates gemaakt door Kwag. Het leuke aan deze templates is dat ze net even meer uit de bestaande formaten VCD (VideoCD), SVCD (Super VideoCD) en DVD halen. Met deze templates friemel je een hele film op een enkele CD! Of meerdere DVD films op een DVD. Er is zelfs een template die tot 360 minuten video op een enkele CD zet! De originele templates zijn gemaakt voor TMPGEnc, er schijnen intussen ook Cinema Craft Encoder en MainConcept MPEG Encoder templates te bestaan.

KVM switch (Keyboard Video Mouse omschakelaar)
Dit is een schakelaar die het mogelijk maakt 1 toetsenbord, 1 muis en 1 monitor, te gebruiken voor meerdere PC's. Door de KVM denken alle aangesloten PC's dat ze allen een toetsenbord, muis en monitor hebben. Met behulp van een schakelaar (of druk-toets) kan de gebruiker welke computer nu aangesproken wordt.

Kylix
Object georienteerde Pascal versie voor Linux en Windows (daar heet het Delphi), ontwikkeld door Borland.


We vonden 17 record(s).

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages