Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
3.236.143.154
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Welkom bij onze Woordenlijst.

Hier kun je de betekenis zoeken van veel gebruikte woorden en uitdrukking uit de computer wereld.

Vul hieronder het woord of een deel van het woord in en klik op "Zoeken".

Zoek: Klik hier om de zoekopdracht te starten.

You can also take a look at all the words starting with a particular character, select one below:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We zoeken woorden die nog niet in de lijst staan, mail ons dus woorden die je hier niet kunt vinden en ik zal proberen de uitleg voor je op te snorren. Woorden die in lijst ontbreken die je wel kent mag je natuurlijk mailen (Engels mag, Nederlands ook).

Woorden die beginnen met "J" ...

Glossary ...


JAVA
Programmeertaal die speciaal is ontworpen voor Internet -toepassingen en ontwikkeld is door Sun. Het voordeel van Java is dat het onafhankelijk van het type Operating System gebruikt kan worden (mits er een Java virtual machine beschikbaar is).

Java Servlet (Servlets)
Java applicatie die gemaakt is om op de server uit te voeren, dit in tegenstelling tot normale Java applets die op de client uit gevoerd worden. Servelts kunnen in principe vergeleken worden (qua functionaliteit) met ISAPI en CGI.

Javabeans
Een object-georienteerde API, welke door Sun Microsystems gemaakt is om ontwikkelaars (programmeurs) de mogelijkheid te geven herbruikbare Java componenten te maken.

Javascript
Een relatief eenvoudige scripttaal, ontwikkeld door Netscape, om te gebruiken in HTML document. De webbrowser op jouw PC voert dit script uit. Het is niet gerelateerd aan Java.

JBOD (Just a Bunch Of Disks)
Dit zijn twee of meer diskdrives die samen een disk volume vormen (het operating system ziet het als 1 diskdrive). Echter: JBOD is niet hetzelfde als RAID. Meestal wordt een JBOD opgebouwd uit restjes van een RAID configuratie die niet voor de raid gebruikt worden.

Jini
Jini is ontwikkeld door Sun Microsystems, welke "spontane" communicatie en informatie delen over een netwerk mogelijk maakt.

JIT-Compiler
Just-In-time (net op tijd) compiler, is een compiler (o.a. bij bepaalde Java plugins - JVMs) die net voor het starten van het programma snel even het programma compileerd in de benodigde machinecode voor de PC waarop het programma gestart wordt. Hierdoor zijn deze programmas sneller dan als wanneer men een interpreter zou gebruiken.

Joint Stereo
Joint Stereo (een optie in de MPEG standaard) kijkt naar de twee audio kanalen van een stereo signaal (link en rechts) en pikt daaruit dat deel van het geluid de beide kanalen dat ze gemeenzaam hebben (mid). Het verschil (side) wordt apart opgeslagen maar heeft aanzienlijk minder opslag capaciteit nodig dan wanneer men de afzonderlijk kanalen in z'n geheel zou opslaan (bij gewoon stereo dus). In principe moet Joint Stereo een betere kwaliteit leveren, maar dat is niet altijd het geval en dus moet een goede implementatie van Joint Stereo, af-en-toe terug springen naar gewoon stereo.

Joystick
Een joystick (pret-knuppel, lol-stok) werd oorsponkelijk gebruikt voor automatenhal spelletjes om in een spel de karakters/figuren te sturen in 4 richtingen. Later werd dit ook gebruikt bij spelcomputers voor thuis gebruik. Uiteindelijk verschenen er ook joysticks voor PC's. De echte kwaliteitsjoysticks van toen (o.a. Arcade) worden helaas niet meer gemaakt. Tegenwoordig wordt er eerder gebruik gemaakt van een goedkoop alternatief de joypad, bestaande uit goedkope schakelaartjes.

JPEG (Joint Photographic Experts Group)
Een manier om stilstaande beelden te comprimeren zodat er minder opslag ruimte nodig is voor die afbeelding. De gebruikte compressie verliest wel een deel van de informatie - vaak niet zichtbaar voor het oog.

JPG
Zie JPEG.

JSP (Java Server Page)
Scripttaal voor webpagina's die op de server gegenereerd worden t.b.v. dynamische pagina's. JSP maakt gebruik van zogenaamde Java Servlets. JSP is gratis en wordt gezien als concurrentie van Microsoft's ASP.

Jumper
Een jumper is een metalen schuifje dat over twee metalen pinnen geschoven wordt waardoor electrisch contact tussen deze twee pinnen ontstaat waardoor het apparaat in kwestie zich op een bepaalde manier gedraagd. Zie ook dipswitch.

JVM (Java Virtual Machine)
Een programma dat op een operating systeem loopt en Java programma's kan draaien. Het gebruik van een JVM biedt uitstekende bescherming omdat het zich gedraagd alsof het een aparte computer is. Een ander voordeel is dat, door de implementatie van een JVM voor ieder beschikbaar operating system, JAVA programma's op al deze platvormen op dezelfde manier functioneren. Een programma hoeft dus maar 1x gemaakt te worden en is meteen geschikt voor alle platvormen waarvoor een JVM bestaat, van Windows, Macintosh, Linux, tot PalmOS, etc.


We vonden 14 record(s).

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages