Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
18.208.132.74
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Welkom bij onze Woordenlijst.

Hier kun je de betekenis zoeken van veel gebruikte woorden en uitdrukking uit de computer wereld.

Vul hieronder het woord of een deel van het woord in en klik op "Zoeken".

Zoek: Klik hier om de zoekopdracht te starten.

You can also take a look at all the words starting with a particular character, select one below:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We zoeken woorden die nog niet in de lijst staan, mail ons dus woorden die je hier niet kunt vinden en ik zal proberen de uitleg voor je op te snorren. Woorden die in lijst ontbreken die je wel kent mag je natuurlijk mailen (Engels mag, Nederlands ook).

Woorden die beginnen met "W" ...

Glossary ...


W-CDMA
Wideband Code Division Multiplexed Access. Een draadloze techniek, gebaseerd op CDMA , die het mogelijk maakt om verbindingen met hoge capaciteit op te bouwen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld mobiel Internet met redelijk hoge snelheid mogelijk, en mobiele videocommunicatie.

WAAS
Wide Area Augmentation System, een systeem/aanvulling op GPS om de nauwkeurigheid van GPS te verbeteren. Het systeem is nog niet volledig beschikbaar maar dat zal de komende jaren wel komen. In Europa werkt het nog niet. Overigens: in het nederlands is WAAS wel een wazige uitdrukking hiervoor ... WAAS is overigens een verbetering van de satellieten die het GPS signaal uitzenden.

WAN
Wide Area Network. Een netwerk dat grote afstanden overbrugt en doorgaans gebruik maakt van ISDN , telefoonlijnen of huurlijnen.

WAP (Wireless Application Protocol)
Wireless Application Protocol. Een protocol dat bedoeld is om data-communicatie over een radio-inferface mogelijk te maken. De gebruikte taal is een gestripte HTML variant.

WAP-microbrowser
Software om het Internet te visualiseren op een draadloos, draagbaar apparaat.

Warez
Algemen uitdrukking voor illegaal gekopieerde software of gekraakte software (waarbij dus de beveiliging verwijderd of uitgeschakeld is zodat iedereen het gratis kan gebruken).

Warme Reset
Een zogenaamde warme reset is een reset waarbij in principe het geheugen van de computer niet gewist wordt. Moderne computers gebruiken dit niet meer, maar bij oudere generaties (Commodore 64, OSI C1P, ZX81, etc) werd dit vaak gebruikt om sneller te herstarten. Soms doet Windows dit ook, door even kort Windows uit te gaan en er meteen weer in terug te springen (maar het gebeurt steeds minder vaak).

WAV
Standaard Windows-geluidsbestand. Een Wav bestand bevat digitaal geluid dat je via de geluidskaart kan afspelen.

Waypoint
Waypoints zijn een set cooridinaten, welke punten op het aardoppervlak, met een gegeven naam, representeren. Vaak wordt dit gebruikt om favoriete lokaties aan te geven, of om een route uit te stippelen (langs de waypoints). Dit wordt hoofdzakelijk in combinatie met GPS gebruikt.

wcmdmgr.exe
Dit bestand van een bedrijf met de naam Wild Tangent, wordt gebruikt om internet games te kunnen spelen. Het wordt door velen gezien als "Spyware" en staat er ombekend problemen op jouw PC te kunnen veroorzaken. Gebruik een anti-Spyware programma zoals Adaware om het van jouw PC te verwijderen.

WDM - Windows Driver Model
WDM staat voor Windows Driver Model. Het is een model opgezet door Microsoft zodat driver bouwers niet steeds een nieuwe driver hoeven te maken voor de volgende windows versie. In praktijk zijn er nog wel wat valkuilen waar Microsoft geen rekening mee heeft gehouden, maar goed de toekomst voorspellen is niet eenvoudig.

WebHosting
Dienst verlening die jouw website aanbiedt aan het WWW. Je kunt er bestanden op plaatsen (o.a. HTML bestanden), die dan op het WWW beschikbaar zijn. Ook wel SiteHosting genoemd.

WebLog
Een weblog is letterlijk een 'log' van het Internet. Dit kan betrekking hebben op log files van een webserver (bezoek activiteiten bijhouden) of een webpagina waarin de weblogger (ookwel 'blogger') zijn favoriete zaken in bijhoudt, zoals b.v. links, dagboek teksten, foto's, etc.

Website
Een hoeveelheid informatie op de harde schijf van een computer die via een netwerk of het Internet te benaderen is als een set pagina's.

WEP
Wired Equivalent Privacy, een encryptie techniek die gebruikt wordt om wireless LAN (WiFi) netwerken te beveiligen tegen ongewenste toegang door derden.

WEP (Wired Equivalent Privacy)
Protocol voor wireless LAN (draadloos netwerken), gebaseerd op IEEE 802.11. WEP maakt het gebruik van een draadloos netwerk veiliger door encryptie toe te passen. Op dit moment komt encryptie, voor WEP, voor in een 64 bit (=40 bit!) en een 128 bit versie.

WiFi (Wireless Fidelity)
Populaire naam voor de IEEE 802.11 gebaseerde draadloze netwerken.

Wiki
Afgeleid van WikiPedia, een gratis online encyclopedia (http://wikipedia.org/) welke in verschillende talen beschikbaar is. Een Wiki of wiki is een gratis web applicatie waarbij iedere gebruiker informatie kan toevoegen en zelfs bewerken. Het refereert ook naar een applicatie waarbij samenwerking een dergelijke website creeert. Wiki met een hoofdletter W en WikiWikiWeb refereert naar de allereeste Wike websitte: de Portland Pattern Repository (http://c2.com/). Wiki met een kleine letter W refereert meestal naar websites die de Wiki phylosofie volgen. De naam wiki komt uit Hawai en betekend zo veel als snel of super snel.

Win2K, WinXP, Win9X
Refereert naar Microsoft Windows versies. Waarbij Win2K staat voor Windows 2000, WinXP voor Windows XP, en Win9X voor Windows 9x (95, 98 en ME).

Windows
Het populaire besturingssysteem van Microsoft. Verkrijgbaar in NT en 2000 (voor de zakelijke markt), 3.x, 95, 98 and ME (voor de thuisgebruikers)

Windows 98 SE
Een Second Edition versie van Windows 98. Een verbeterde en completere versie.

Windows 9X
Refereert naar de famlie die bestaat uit Windows 95, 98, 98 Tweede Editie en ME. Dit omdat ze allen gebaseerd zijn op dezelfde kernel en eigenlijk gedacht waren voor thuis gebruik. Vaak gedragen ze zich hetzelfde, bijvoorbeeld gebruiken ze dezelfde drivers. Tegenpool is in dit geval Windows NT4, 2000 en XP.

WinRAR
Commercieel programma voor het in- of uitpakken van gecomprimeerde bestanden (ZIP, LHA, ARC, RAR, LZH, UU, TAR, TGZ, etc). Zie http://www.rarlabs.com

WINS
WINS is de afkorting voor Windows Internet Naming Service, een systeem die kan bepalen welk IP adres bij een bepaalde computer of server in het netwerk/Internet. Dit wordt ook wel Name Resolution genoemd (Naam Oplossing). WINS is specifiek voor Windows computers en heeft een aantal specifieke extras. Het bepalen van een IP adres is niet eenvoudig, de computer krijgt namelijk te maken met zaken als DHCP etc. Door DHCP kan een IP adres van een PC steeds anders worden. WINS gebruikt daarvoor een gedistribueerde database met namen van computers en bijbehorend IP adres, welke steeds geupdate dient te worden. Een alternatief voor WINS is het veel meer gebruikte DNS, welke geen rekening houdt (of laat update) met DHCP.

WinZip
Commercieel programma voor het in- of uitpakken van ZIP bestanden. Zie http://www.winzip.com. Tegenwoordig is WinRAR een betere keuze.

Wireless Distribution System (WDS)
Wireless Distribution System (WDS) helpt je met het maken van een grotere infrastructuur voor Wireless LAN (WiFi). Normaal gesproken wordt een AP (Access Point) verbonden met het netwerk via een ethernet kabel, bijvoorbeel naar jouw ADSL modem. WDS optie maakt het mogelijk een of meer extra APs toe te voegen aan jouw netwerk zonder dat deze met een kabel verbonden hoeven te zijn. Hiermee kan men dan het bereik van het netwerk vergroten. Merk op dat WDS niet volledig is gespecificeerd in de 802 standaard, dus het kan zijn dat producten van verschillende merken niet goed samen werken.

Wizzard
Benaming voor een programma welke je begeleid bij een bepaald proces zodat het allemaal wat gemakkelijk gaat.

WMA
Windows Media Audio; het antwoord van Microsoft op MP3, waarbij men claimt dat het betere geluidskwaliteit zou leveren. Er kleven een aantal nadelen aan WMA zoals het gebrek aan ondersteuning (software, DVD spelers, etc) en het zogenaamde DRM (Digital Right Management).

WML
(Afkorting) Wireless Markup Language. Dit is een programmeertaal die bedoeld is om het tekstgedeelte van webpagina's om te zetten naar de mobiele telefoon. WML gebruikt daarvoor de bouwstenen van HTML.

WML (Wireless Markup Language)
Voorheen HDML genoemd, is een deel van het Wireless Application Protocol (WAP) toegspitst op het vormgeven van webpagina's zodat die met name met mobiele apparatuur (GSM, PDA, etc) te bekijken zijn.

WMP
Afkroting voor de Windows Media Player (het standaard Widnows programma waarmee je film en geluid kunt afspelen).

WWW
World Wide Web, of te wel: het WereldWijde Web (Internet, met name de webpagina's).

WXGA
Scherm resolutie voor een PC welke aangeeft dat het een widescreen (breedbeeld) resolutie betreft van 1280x800.

WYSIWYG
What You See Is What You Get, [WISIEWIG], een uitdrukking die aangeeft dat datgene wat je op het computer scherm ziet ook werkelijk datgene is wat je op papier gaat zien als je het uitprint. Midden jaren 80 werd deze uitdrukking geintroduceerd bij de eerste Desktop Publishing programma's, tegenwoordig is de uitdrukking meer op zijn plaats.


We vonden 34 record(s).

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages
Hulp & OverWelkom ... !!GastenboekHulp voor WeetHetWoordenlijst ...Zoeken op het InternetZoeken in WeetHetBeschikbare downloadsNieuws & UpdatesStatistiekenAansprakelijkheidAdverterenDoe mee !!!Vermeldingen/AwardsOver WeetHet ...Hansie goes USAWaar is Hansie?Eerste maandenNieuw thuisUitgaanPuck goes USAMijn nieuwe autoSnapshots PuckRandom snapshotsEindelijk LENTE!Lekkere warme zomerEerste familie bezoekCD's en DVD'sMuziekAudio-DVD naar MP3Muziek CD naar MP3Muziek CD naar WAVKopieer Muziek CDEigen Muziek CDMuziek uit het InternetMP3 Volume aanpassenNero Burning RomBIN/CUE brandenBIN naar ISOComputer CDRomISO brandenFoto VCDFoto SVCDNero vs Nero ExpressNRG naar ISOSVCD brandenSVCD met menuVCD brandenVCD met menuDVD FilmsWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?Video formatenDIKO: 3 films - 1 DVDHoe werkt een CD?Zelf CDs brandenZelf een DVD makenBIN naar ISONRG naar ISODisk catalogus makenComputer UitlegHoe werkt een CD?Netiquette: E-MailWat is DivX?Wat is MP3?Wat is RAID?Wat is USB?Wat zijn PAR files?Wireless LAN introPC naar TV kabelsXP sneller startenOpstart van USB penFireWire verbind 2 PC'sFoto FormatenGrafisch / Foto'sPhotoshopFoto FormatenSnelle auto3D knoppenBliksem tekenenFotos op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowFoto FormatenFoto FormatenGSM / PDAsCompaq iPAQAccu vervangenSeriele craddle op USBGarmin eTrex kabelGarmin eTrex stekkerRonde Garmin stekkerPalmPilotAan Ericsson GSMGarmin eTrex GPSMobiele telefonieEricsson MelodietjesMusicBoxRingtonesMasterA edit SIMSMSC nummersConnector pinoutsHardware & HacksCPU OverklokkenAlgemeenAMD CPU codesAMD Slot-AAMD Socket-ASmartcards Progr.MillenniumAlactel HackLCD display aan PCNetwerk kabelsOpstart van USB penPC naar TV kabelsPromise Ultra -> RAIDSoundblaster MIDIWeerstand kleurenFireWire NetwerkInternetNetwerk algemeenDHCP instellenWin95/98/ME ClientWin2000/XP ClientMac OS 7/8 ClientMac OS X ClientBekende IP-poortenDNS adressenNetwerk kabelsWireless LAN IntroFireWire NetwerkInbel verbindingTCP/IP optimaal Win9xPubliek IP adres?ADSL / MxStreamADSL AlgemeenHoe werkt ADSL?DNS adressenMXStreamInstallerenAnaloog EthernetISDN EthernetRouters en MXStreamSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerProblemen oplossenAlcatel HackHack het modemPassword CalculatorDoel v.d. lampjesProblemen oplossenFirmware upgradeDNS adressenBekende IP-poortenPoorten mappenAutoPortMappingInternet delenMogelijkhedenWinRoute (software)Netwerk Win95/98/MENetwerk Win2000/XPNetwerk Mac OS 7/8Netwerk Mac OS XBekende IP-poortenWireless LAN IntroNetwerk kabelsRoutersSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerInternet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztEigen webpaginaNavigatie oplossingenInzicht en oplossingenApyCom apPopupMenuD.Binard PopupMenuPopupMenu generatorPopupMenu platTips en TruuksE-Mail linkE-Mail FORMFavorieten ToevoegenWebpagina ikoon'Pagina Terug' linkSpringen binnen paginaOntsnap aan framesGebruik frametitelStuur framesAutomatisch doorsturenHet 100% probleemAndere link kleurTekst in de statusbalkAchtergrond vastzettenTekst over plaatjesBrowser veilige kleurenHet .htaccess bestandBijzondere tekensWaar downloadenIRC met mIRCInstalleren mIRCDownload films enzoVragen (FAQ)Films uit het InternetFilm kwaliteitWat zijn PAR files?LeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXE-MailNetiquetteCitaat van de dagOverigenHack Arescom NetDSLWireless LAN IntroFireWire NetwerkBekende IP-poortenWat is mijn IP adres?Zoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)WeetHet DownloadsEen paar goede websitesDNS adressenMicroControllersBasic Stamp IIStarten met de BS2Assembleren v.d. kitVolledig schemaAansluiten aan de PCBS2 aan 44780 LCD44780 LCD foto'sBS2 aan M50530 LCDM50530 LCD Foto'sZelfbouw BS2Smartcards/SIMProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenGSM SIM bewerkenWeerstand kleurenMuziek / AudioMuziek van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editorWinMXeMuleM.b.v. mIRCBIN/CUE brandenBIN naar ISOAudio-DVD naar MP3Hoe werkt een CD?Kopieer muziek CDEigen muziek CDWat is MP3?Muziek CD naar MP3MP3 CD v. Yamakawa?MP3 Volume aanpassenMuziek CD naar WAVSB MIDI interfaceAC3 naar WAV/MP3ProgrammerenBorland DelphiHansie zijn Delphi ToolsAYeah!CatalogCitaat van de dagPopupMenu generatorOverzicht ASCII tekensSatelliet (TV & GPS)Satelliet TelevisieSatelliet TV op de PCTV ontvangst op de PCPC eisenNieuwe driversPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnoTrend PCLinePVA file naar MPEG2DirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackSmartcardsProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenWat is DiSEqC?Schotel plaatsen (Astra)Schotel formaatSRT8000 firmwareGPS NavigatieGarmin eTrexDiagnose modeSeriele aansluitingAan de iPAQ 36/38xxAan een PalmPilotDe eTrex stekkerDe ronde stekkerHoe werkt GPS?Wat is GeoCaching?Internet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztVideoVideo gids - begin hierIntroductieGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDDownload kwaliteitVideo AlgemeenWat is DivX?Video formatenOpname TypesWelke AVI codecs?Intro K(S)VCD/KDVDDVD+RW ProblemenOver bitratesVideoServer pluginWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?RippenAudio-DVD naar MP3Foto FormatenAVI naar MPEGGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDAVI naar DVD/(S)VCDZonder ondertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3Met OndertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3CD Branden NeroVCD brandenVCD met menuSVCD brandenSVCD met menuBIN/CUE brandenDVD SpelersCompatibiliteitDVD toevoegenDVD+RW ProblemenIntro K(S)VCD/KDVDVideo ToolsBitrate CalculatorDVD RippenGSpot: AVI InfoFlaskMPEG en CCEVideoServer pluginDVD naar DivXIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG methode 1FlaskMPEG methode 2FlaskMPEG methode 3DVD naar (S)VCDIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG 0.6 en CCEDVDx en Video ServerDivX naar (S)VCDDVD naar DVDDVD2OneDVDShrinkDVD+RW ProblemenTMPGEnc & CoDIKO: 3 films - 1 DVDFilm Knip & PlakGSpot: AVI InfoSamenvoegenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCRAVI met VirtualDubKnippenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCREasy Video SplitterAVI en DIVXAVI met VirtualDubEasy Video SplitterFilms van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXM.b.v. mIRCWat zijn PAR files?BIN/CUE brandenBIN naar ISOFoto's op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowOndertitels RippenVobsub: snel en simpel!SubRip (OCR)SynchroniserenOndertitels weergaveWeergave met VobsubSynchroniserenMaak een MicroDVDPC aan de TVPC naar TV kabelsATI softwarenVidia softwareTiVo - Harddisk VCRTiVo Serie 1Wat is een TiVo?TiVo openmakenSeriele toegangDebug Mode toegangLinux Bash shellInstellen van de klokInbellen uitzettenDirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackYamakawa 713/715IntroductieVeel gestelde vragenDe AfstandsbedieningGeheime codesRegiocode instellenRegiovrij zettenMacroVision uitStandaard-InstellingenWelke DVDRom driveFirmware versieVerander firmwareDownload firmwareAnder achtergrondMP3 CD makenM.U.F.Y. MP3 CD'sHulpForumZoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)NieuwsWoordenlijst ...DownloadsLinksStatistiekenAdverterenDoe mee !!!Gastenboek

Liquid Web Fully Managed Web Hosting