Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
3.239.91.5
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Wat is DivX? Hoe installeer ik het en hoe gebruik ik het voor DivX films ...?

Merk op: WMA wordt soms in combinatie met DivX gebruik, gebruik liever MP3!

Merk op: DivX is voor meerdere systemen beschikbaar zoals Linux, Windows, Macintosh en PocketPC.

DivX van DivX.com is intussen een commercieel product geworden. Als alternatief kun je de Open Source codec XivD gebruiken. Deze is gratis en soms zelf beter wat prestaties betreft. Download deze codec hier.

Tip: Het originele codec (3.11 alpha) kun je hier nog steeds downloaden.

Download DivX hier ...

Vergeet niet de verantwoordelijkheidsverklaring te lezen!

Download DivX

Mijn eigen DivX logo - Download het hier in Photoshop formaat
Download mijn eigen DivX logo hier!

Korte intro ...

DivX is van oorsprong de naam van een kopieer beveiliging voor DVD's. Gelukkig si dat geen standaard geworden :) De naam DivX wordt echter nu gebruikt om een "gehackte" (door Gej) versie van Microsoft zijn MPEG4 encoder voor video compression aan te duiden, genaamd DivX ;-).

MPEG4 biedt een betere compressie aan in vergelijk met andere codecs zoals MPEG2 (zoals die in DVD's gebruikt wordt). Niet alleen video wordt anders gecomprimeerd, DivX maakt ook nog eens handig gebruik van MP3 (of WMA) voor een betere audio compressie.

Merk op: Intussen zijn er een aantal DVD spelers op de markt die wel DivX kunnen weergeven, van o.a. LiteOn, Philips, Kiss en Revoy.

Intussen zijn er twee (of meer?) initiatieven gestart die een DivX codec aan het bouwen zijn vanaf nul, dus zonder code van Microsoft. Kijk eens bij www.DivX.com en bij Project Mayo (OpenDivX). DivX.com biedt een gratis downloadbare codec aan.

Het grootste voordeel van DivX is wel dat je op 1 enkele CD (of 2 als de film heeeeeel erg lang is, of als je alle extras erbij wilt hebbe) kunt zetten. Bovendien zijn in de nieuwsgroepen zoals alt.binaries.movies en alt.binaries.movies.divx een hoop DivX films te downloaden.

Voor weergave, en het maken van, DivX films, heb je dus een DivX codec nodig. De eerste keuze daarbij is dan ook of je het origineel codec, DivX ;-) codec, of die van DivX.com wilt gaan gebruiken. Aangezien de codec van DivX.com legaal is, en het niet een "gehackte" Microsoft codec is, kan deze adviseren. Download het bij www.DivX.com.

Beide codecs zijn compatible met Windows 9x, ME, 2000 en XP. Het DivX codec van DivX.com is bovendien voor andere systemen beschikbaar.

DivX ;-) 3.11a: Als je besluit het originele codec te gebruiken, let dan op de volgende zaken:

  • Waarschuwing overschrijven van bestaande codecs.
    Windows zal een waarschuwing geven dat de originele codecs van Microsoft overschreven zullen worden - dat is geen probleem, gewoon doen.

  • Waarschwuing dat het een niet Digital Signed Driver is.
    Windows 2000/XP zullen een waarschuwing geven dat het codec niet gecertificeerd is door Microsoft... insteresseerd ons dat dan?

WinXp en Win2000: driver not signed ...

DivX.com: Deze installeerd zich zonder problem. Er verschijnt tussendoor wel een vraag die vraagt of je deze codec wenst te gebruiken voor de weergave van films die met het originele codec zij gemaakt - doe dit.

Film weergave

DivX films kun je in ieder geval met de Windows Media Player (7.0 of nieuwer) afspelen. Dit geldt voor beide codecs.

Optioneel, bij de codec van DivX.com, kun je de "Playa" DivX player gebruiken die bij de installatie van het codec mee-geinstalleerd wordt. Voordeel is dat deze speciaal voor DivX weergave is gebouwd en dat het een copyright systeem ondersteund voor commerciele films die in DivX uitgebracht worden.

Maar, het beste vindt ik nog MicroDVD. Het biedt leuke extra's zoals ondertiteling voor meerdere talen ...

Tip: voor de meeste DivX spelers geldt dat ALT+ENTER wisselt tussen compacte venster weergave en een volbeeld weergave. De SPATIEBALK kan vaak ook gebruikt worden voor het pauze/starten van een film.

Op de pagina "DivX rip intro" vind je meer info over de gebruikelijke formaten voor DivX.

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages