Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
44.201.94.236
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Introductie mIRC

Barrierman heeft de moeite genomen IRC (met nadruk op het programma mIRC) eens uit de doeken te doen.

Op deze pagina vertellen we wat over hoe je mIRC download, installeert en de eerste start kunt maken met IRC gebruik.
IRC kan je de mogelijkheid bieden enorme hoeveelheden bestanden te downloaden, let daarbij wel op dat het kopieren van muziek, film en ander materiaal welke beschermt is door de wet Auteur-rechten niet zo maar 1-2-3 gekopieerd mogen worden!

IRC komt in eerste instantie ingewikkeld over, maar met deze tekst moet je aardig op weg komen!

Mocht je meer willen weten kijk dan ook eens naar deze artikelen: Veel gestelde vragen over mIRC? of Hoe download ik met mIRC!

Let op: lees wel eerst de disclaimer!

Merk op: Deze tekst is deels gebaseerd op de pagina die te vinden is op de engelse mIRC website (met toestemming van Tjerk) en aangepast door Barrierman (VCDnMPG website) en de webmaster om je meer duidelijkheid te geven hoe je in #VCDnMPG komt op het netwerk EFNET.

mIRC - in samenwerking met vcdnmpg.net

Wat is IRC en wat is mIRC?

IRC (Internet Relay Chat) is een virtuele omgeving waar mensen uit de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen kletsen. Eigenlijk gaat het om een verzameling van honderden heel grote babbelboxen.

Op IRC praat je niet echt met elkaar maar je tiept. Als IRC gebruiker draai je een programma als mIRC op je computer. Dit is een klein programmaatje dat de verbinding met een centrale server in een IRC netwerk maakt. Alle servers in een IRC netwerk zijn met elkaar verbonden en geven de berichtjes die men tiept aan elkaar door. Je kunt zo mee praten in groepsgesprekken op een van de duizenden IRC kanalen (channels), op een van de honderden IRC netwerken die er zijn. Ook kan je privé gesprekken houden met familie, vrienden of onbekenden waar op de wereld zij zich ook bevinden. Zo zul je een groot scala aan menselijke interesses, ideeën en gebruiken tegen komen op IRC.

mIRC is een van de programma's die je kunt gebruiken om op IRC te komen.

Je hebt voor IRC toegang namelijk speciale software nodig. mIRC is zo een programma, shareware, geschreven door Khaled Mardam-Bey. Het is eenvoudig te gebruiken en uitgerust met vele handige opties en hulpmiddelen die het gebruik van IRC helemaal naar je eigen wens mogelijk maken.

mIRC is te downloaden (op te halen) vanaf de mIRC Homepage.

IRC heeft veel meer mogelijkheden dan de chatboxen die je aantreft op de meeste websites. Het downloaden van mIRC (rond de 1 Mb groot) is daarom zeker de moeite waard!

De nu volgende tekst is bedoeld als hulp om mIRC te downloaden (op te halen), te installeren op je PC en aan de gang te krijgen.

Downloaden van mIRC

We zullen je stap voor stap door het proces heen helpen. Lees de onderstaande informatie op je gemak door. Print alles eventueel uit! Als je er even niet uit komt lees de desbetreffende passage dan nog eens rustig door. Misschien helpt het ook om dezelfde informatie eens op een iets andere manier te lezen?

Kijk bijvoorbeeld eens op het web op http://www.dse.nl/~hanswim/.
Kijk ook eens naar de IRC Intro die door Hans Win Tinholt naar het Nederlands is vertaald op http://www.dse.nl/~hanswim/nl-intro.html.

Hoe en waar kun je mIRC downloaden?

Net als de meeste andere Internet programma's wordt mIRC verspreid als een klein programmaatje dat zichzelf op je PC installeert. Het downloaden van deze 'Installer' is vrij eenvoudig. Maar voor je zover bent moet je eerst bepalen welke versie je moet zien te krijgen.

Het programma is er alleen voor de modernere Windows 95, 98, 2000, NT en Windows XP. mIRC is dus een programma voor Windows. Er is dus geen versie voor de Apple Macintosh, Linux en/of andere systemen. Ga naar de download pagina op de mIRC website en download daar de meest actuele versie.

Op deze download pagina zie je een grote lijst onder het kopje "mIRC x.yz, for Windows 95, 98, 2000, ME, XP, NT etc." (waarbij x.yz het versie nummer aangeeft). Achter de verschillende bestanden zie je in welke land dit bestand staat. Kies er een - het maakt niet zo erg veel uit waar je 'm vandaan haalt, persoonlijk kies ik altijd een land dat dicht in de buurt is.

Het tweede deel dat je moet downloaden is een actuele serverlijst. Ga daarvoor naar de homepage van mIRC waar je onder het kopje "New collection of IRC servers." de meest actuele servers.ini file kunt downloaden. Je kunt ook direct hier klikken: servers.ini.

Bewaar servers.ini op de PC op een plaats die je niet gaat vergeten.

Installatie van mIRC

Je hebt ondertussen een kopie van de mIRC Installer bestand op je PC staan. Weet je de naam van de file nog die je zojuist gedownload hebt? Weet je nog waar de file gesaved is? Zoek er naar op je harde schijf. Als je de file gevonden hebt kan je er op dubbelklikken om de installatie te starten.

mIRC: Installatie start
mIRC: Het eerste scherm van de installer

Klik "Next >".

Een soortgelijk venster verschijnt, welke je vraagt de gebruiker licentie te lezen en er mee akkoord te gaan. Klik hier op "Yes".

Het volgende venster vraagt je waar je mIRC wenst te plaatsen; De standaard plaats is meestal de beste keuze.

mIRC: Waar wil je mIRC plaatsen?
mIRC: Waar wil je mIRC plaatsen?

Klik hier op "Install".

mIRC wordt nu geinstalleerd (zie afbeelding links). Als de installatie klaar is, zie je de afbeelding rechts.

Zorg ervoor dat zowel "Read mIRC Help file" als "Launch mIRC" niet aangevinkt staan en klik op de knop "Finish".

mIRC: installeren en klaar is Kees ...
mIRC: installeren en klaar is Kees ...Kopieer nu de servers.ini file, die je ook gedownload had (mocht je 'm kwijt zijn: download het bestand dan direct hier vandaan), in de mIRC directory. Dit is standaard de directory C:\Program Files\mIRC of bij oudere versies van mIRC de directory C:\mIRC. Overschrijf daarbij de bestaande servers.ini file.

Zo de eerste stappen zijn gezet. mIRC staat geinstalleerd.

mIRC de eerste keer gebruiken

mIRC staat dus ondertussen helemaal gereed voor gebruik op je computer. Laten we mIRC starten door het geschikte ikoontje in het start menu aan te klikken.

Het mIRC venster verschijnt met daarop een welkom bericht van de maken van mIRC:

mIRC: Welkom bij mIRC!
mIRC: Welkom bij mIRC!

Klik links onder het vakje uit en vervolgens mag je het venster sluiten middels het kruisje rechts boven.

Het venster "mIRC Options" verschijnt. Neem daarin onderstaande gegevens over, maar let wel op dat je i.p.v. b.v. "Your Name", jouw eigen naam invult. Zie ook onderstaande tabelletje:

IRC Network EFnet
(veld daaronder) EFnet, EU, BE, Brussels
Fullname jouw eigen naam
Email Address jouw email adres
Nickname jouw alias
Alternative een alternatieve alias

mIRC: Options scherm
mIRC: Options window


In deze dialoog kan je verder eventueel nog voor een andere IRC Server kiezen. Standaard is het zo ingesteld dat je een dichtbij zijnde DALnet server gebruikt. DALnet is een van de grotere IRC netwerken. Voor Nederland zijn bijvoorbeeld ook nog IRCnet en EFnet van belang. De keuze "EFnet" is dus optioneel, je mag ook een andere server kiezen. Wij gaan in dit verhaal echter verder met EFnet.

Merk op: Je hoeft overigens niet per se je echte naam en/of E-mail adres in te vullen. Als je liever wat meer anoniem blijft verzin dan wat anders. Voor je E-mail adres is het wel slim iets te kiezen wat goed had kunnen zijn.

Zet ook meteen even de 'Invisible mode' optie aan, aan de onderkant van het schermpje. Dit zorgt er voor dat vreemden je niet een twee drie op kunnen sporen en je met allerlei reclame en ongein gaan bestoken.

Ga nu naar het subitem "Identd" (links).

Zet een vinkje voor "Enable Identd server" en geef een willekeurig "UserID" op, b.v. jouw voornaam.

mIRC: Identd instelingen
mIRC: Identd instelingen

 

Merk op: voor firewall gebruikers en/of router gebruikers: zorg dat het poortnummer 113 gemapped is naar de juiste PC!!!

Ga nu weer terug naar het "Connect" scherm (links; kiezen in de boom) en controleer nogmaals of het NETWERK en de SERVER goed ingevuld zijn!

Nu dat alle belangrijke dingen ingevuld zijn kun je op "OK" klikken en het options venster verdwijnt.

In het mIRC scherm kun je nu op de "Connect" knop drukken om verbinding met IRC te maken. Als alternatief kun je ook de optie "Connect" uit het "File" menu kiezen.

mIRC: Connect knop
mIRC: Connect knop

Als het goed is vliegt er van alles over het scherm, en uiteindelijk zal er een venstertje zich openen ("mIRC Channels folder") en zit je op IRC.

mIRC: Joepie - contact!
mIRC: Joepie - contact!


Nu je contact hebt met het IRC, is het tijd een stukje verder te gaan kijken naar de mogelijkheden.

De volgende stap

Wat gebeurde er nu allemaal? Kijk even rustig rond.

Als het goed is heeft mIRC verbinding gemaakt met een IRC server. Deze IRC server heeft een aantal status meldingen verstuurd die in de 'Status' window te lezen zijn.

Ook is de "Channels Folder" tevoorschijn gekomen. In dit overzicht staat een aantal populaire IRC kanalen. Probeer er eens een!

Je dubbel klikt een kanaal naar keuze om het kanaal te openen (of een enkele klik en "OK").

mIRC: Beschikbare kanalen (Channels)
mIRC: Beschikbare kanalen (Channels)

Als je een kanaal opent (een 'channel joined') opent zich een nieuw window.

mIRC: Het eerste kanaal geopend
mIRC: Kanaal geopend

Aan de rechter kant zie je alle nicknamen van de mensen op het kanaal. Je ziet je eigen nickname er ook tussen staan.
Aan de linker kant is de ruimte waarin iedereen praat. Kijk even rustig rond en zeg maar eens wat! Veel plezier!

Om het kanaal te verlaten kan je eenvoudig het schermpje sluiten.

Laatste tip: Scherm kleuren optimaal

Standaard staan de kleuren van mIRC ingesteld met een witte achtergrond. Het kan echter zijn dat je deze kleuren combinatie niet zo prettig vindt. Ga dan naar het menu "Tools" - "Colors" (of druk de toetscombinatie ALT+K). In het opkomende venstertje kun je de verschillende elementen klikken en daarvan de kleur wijzigen;

mIRC: Kleurtjes
mIRC: Kleur instellingen

Als je de achtergrond kleur wilt veranderen, klik dan net onder de tekst "Whois text" en kies een kleur. Je zult zien dat als je de achtergrond kleur b.v. zwart maakt, dat dan de andere teksten niet meer te lezen zijn (b.v. "Normal text" die op zwart staat). Bij twijfel verlaat je het scherm met "Cancel". Heb je een goede kleur combinatie gevonden en wil je die blijven gebruiken, klik dan op "OK".

Vervolgens ...

Zoals je ziet was het niet zo moeilijk om op IRC te komen en op een IRC kanaal wat te chatten.

Natuurlijk is er nog een heleboel te ontdekken maar je bent al een eind op weg! Probeer nog eens wat andere kanalen.

De lijst die je al eerder gezien hebt (de 'Channel Folder') is bij lange na niet compleet; er zijn duizenden anderen IRC kanalen. Gebruik het "/list" commando in het kanaal wat je open hebt staand, om de hele lijst te zien. Het duurt wel even voor de lijst compleet is! Gebruik eventueel CTRL+F om de lijst te filteren. Klik een channel in deze lijst twee keer aan en het kanaal wordt geopend.

In het "Commands" menu aan de bovenkant van je scherm zijn alle basis commando's te vinden die op IRC van pas komen. Het list commando staat hier ook tussen.

Je verlaat een kanaal door het venster van het betreffende kanaal te sluiten met het kruisje rechts bovenaan dat venster.

De betreffende IRC server (EFnet b.v.) verlaat je door op de "Disconnect" knop te klikken.

mIRC: Server sluiten
mIRC: Sluit server

Om weer op IRC te komen gebruik je weer het "Connect" knopje:

mIRC: Connect knop
mIRC: Connect knop


In het "File" - "Options" menu kun je weer kiezen voor een andere IRC server.

Ieder netwerk heeft zijn eigen kanalen, vaak onder dezelfde naam maar met heel andere mensen er in. Als je een afspraak met vrienden op een IRC kanaal hebt moet je er dus goed voor zorgen op het juiste netwerk te zijn! Dit geld ook voor IRC evenementen. Zoeken naar een kanaal als je het netwerk niet weet is zoeken naar een speld in een hooiberg..

Nu komt het er op aan wat ervaring te krijgen. In het begin zal alles er raar en verwarrend uit zien. Het duurt even om daar doorheen te bijten maar na een aantal keren "chatten" went het wel. Kijk eens in de help file die bij mIRC zit. Je vindt deze samen met de IRC Intro in het Help menu. Je zult er echt meer van leren dan je denkt. Vooral de IRC Intro verteld je veel over de mogelijkheden en gebruiken op IRC.

Succes, en veeeel plezier op IRC!

Aan verwante artikelen vind je hier: Veel gestelde vragen over mIRC, Hoe download ik iets van het IRC?

Heb je vragen over mIRC/IRC? Kijk dan ook eens in het forum!

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages
Hulp & OverWelkom ... !!GastenboekHulp voor WeetHetWoordenlijst ...Zoeken op het InternetZoeken in WeetHetBeschikbare downloadsNieuws & UpdatesStatistiekenAansprakelijkheidAdverterenDoe mee !!!Vermeldingen/AwardsOver WeetHet ...Hansie goes USAWaar is Hansie?Eerste maandenNieuw thuisUitgaanPuck goes USAMijn nieuwe autoSnapshots PuckRandom snapshotsEindelijk LENTE!Lekkere warme zomerEerste familie bezoekCD's en DVD'sMuziekAudio-DVD naar MP3Muziek CD naar MP3Muziek CD naar WAVKopieer Muziek CDEigen Muziek CDMuziek uit het InternetMP3 Volume aanpassenNero Burning RomBIN/CUE brandenBIN naar ISOComputer CDRomISO brandenFoto VCDFoto SVCDNero vs Nero ExpressNRG naar ISOSVCD brandenSVCD met menuVCD brandenVCD met menuDVD FilmsWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?Video formatenDIKO: 3 films - 1 DVDHoe werkt een CD?Zelf CDs brandenZelf een DVD makenBIN naar ISONRG naar ISODisk catalogus makenComputer UitlegHoe werkt een CD?Netiquette: E-MailWat is DivX?Wat is MP3?Wat is RAID?Wat is USB?Wat zijn PAR files?Wireless LAN introPC naar TV kabelsXP sneller startenOpstart van USB penFireWire verbind 2 PC'sFoto FormatenGrafisch / Foto'sPhotoshopFoto FormatenSnelle auto3D knoppenBliksem tekenenFotos op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowFoto FormatenFoto FormatenGSM / PDAsCompaq iPAQAccu vervangenSeriele craddle op USBGarmin eTrex kabelGarmin eTrex stekkerRonde Garmin stekkerPalmPilotAan Ericsson GSMGarmin eTrex GPSMobiele telefonieEricsson MelodietjesMusicBoxRingtonesMasterA edit SIMSMSC nummersConnector pinoutsHardware & HacksCPU OverklokkenAlgemeenAMD CPU codesAMD Slot-AAMD Socket-ASmartcards Progr.MillenniumAlactel HackLCD display aan PCNetwerk kabelsOpstart van USB penPC naar TV kabelsPromise Ultra -> RAIDSoundblaster MIDIWeerstand kleurenFireWire NetwerkInternetNetwerk algemeenDHCP instellenWin95/98/ME ClientWin2000/XP ClientMac OS 7/8 ClientMac OS X ClientBekende IP-poortenDNS adressenNetwerk kabelsWireless LAN IntroFireWire NetwerkInbel verbindingTCP/IP optimaal Win9xPubliek IP adres?ADSL / MxStreamADSL AlgemeenHoe werkt ADSL?DNS adressenMXStreamInstallerenAnaloog EthernetISDN EthernetRouters en MXStreamSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerProblemen oplossenAlcatel HackHack het modemPassword CalculatorDoel v.d. lampjesProblemen oplossenFirmware upgradeDNS adressenBekende IP-poortenPoorten mappenAutoPortMappingInternet delenMogelijkhedenWinRoute (software)Netwerk Win95/98/MENetwerk Win2000/XPNetwerk Mac OS 7/8Netwerk Mac OS XBekende IP-poortenWireless LAN IntroNetwerk kabelsRoutersSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerInternet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztEigen webpaginaNavigatie oplossingenInzicht en oplossingenApyCom apPopupMenuD.Binard PopupMenuPopupMenu generatorPopupMenu platTips en TruuksE-Mail linkE-Mail FORMFavorieten ToevoegenWebpagina ikoon'Pagina Terug' linkSpringen binnen paginaOntsnap aan framesGebruik frametitelStuur framesAutomatisch doorsturenHet 100% probleemAndere link kleurTekst in de statusbalkAchtergrond vastzettenTekst over plaatjesBrowser veilige kleurenHet .htaccess bestandBijzondere tekensWaar downloadenIRC met mIRCInstalleren mIRCDownload films enzoVragen (FAQ)Films uit het InternetFilm kwaliteitWat zijn PAR files?LeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXE-MailNetiquetteCitaat van de dagOverigenHack Arescom NetDSLWireless LAN IntroFireWire NetwerkBekende IP-poortenWat is mijn IP adres?Zoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)WeetHet DownloadsEen paar goede websitesDNS adressenMicroControllersBasic Stamp IIStarten met de BS2Assembleren v.d. kitVolledig schemaAansluiten aan de PCBS2 aan 44780 LCD44780 LCD foto'sBS2 aan M50530 LCDM50530 LCD Foto'sZelfbouw BS2Smartcards/SIMProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenGSM SIM bewerkenWeerstand kleurenMuziek / AudioMuziek van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editorWinMXeMuleM.b.v. mIRCBIN/CUE brandenBIN naar ISOAudio-DVD naar MP3Hoe werkt een CD?Kopieer muziek CDEigen muziek CDWat is MP3?Muziek CD naar MP3MP3 CD v. Yamakawa?MP3 Volume aanpassenMuziek CD naar WAVSB MIDI interfaceAC3 naar WAV/MP3ProgrammerenBorland DelphiHansie zijn Delphi ToolsAYeah!CatalogCitaat van de dagPopupMenu generatorOverzicht ASCII tekensSatelliet (TV & GPS)Satelliet TelevisieSatelliet TV op de PCTV ontvangst op de PCPC eisenNieuwe driversPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnoTrend PCLinePVA file naar MPEG2DirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackSmartcardsProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenWat is DiSEqC?Schotel plaatsen (Astra)Schotel formaatSRT8000 firmwareGPS NavigatieGarmin eTrexDiagnose modeSeriele aansluitingAan de iPAQ 36/38xxAan een PalmPilotDe eTrex stekkerDe ronde stekkerHoe werkt GPS?Wat is GeoCaching?Internet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztVideoVideo gids - begin hierIntroductieGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDDownload kwaliteitVideo AlgemeenWat is DivX?Video formatenOpname TypesWelke AVI codecs?Intro K(S)VCD/KDVDDVD+RW ProblemenOver bitratesVideoServer pluginWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?RippenAudio-DVD naar MP3Foto FormatenAVI naar MPEGGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDAVI naar DVD/(S)VCDZonder ondertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3Met OndertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3CD Branden NeroVCD brandenVCD met menuSVCD brandenSVCD met menuBIN/CUE brandenDVD SpelersCompatibiliteitDVD toevoegenDVD+RW ProblemenIntro K(S)VCD/KDVDVideo ToolsBitrate CalculatorDVD RippenGSpot: AVI InfoFlaskMPEG en CCEVideoServer pluginDVD naar DivXIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG methode 1FlaskMPEG methode 2FlaskMPEG methode 3DVD naar (S)VCDIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG 0.6 en CCEDVDx en Video ServerDivX naar (S)VCDDVD naar DVDDVD2OneDVDShrinkDVD+RW ProblemenTMPGEnc & CoDIKO: 3 films - 1 DVDFilm Knip & PlakGSpot: AVI InfoSamenvoegenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCRAVI met VirtualDubKnippenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCREasy Video SplitterAVI en DIVXAVI met VirtualDubEasy Video SplitterFilms van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXM.b.v. mIRCWat zijn PAR files?BIN/CUE brandenBIN naar ISOFoto's op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowOndertitels RippenVobsub: snel en simpel!SubRip (OCR)SynchroniserenOndertitels weergaveWeergave met VobsubSynchroniserenMaak een MicroDVDPC aan de TVPC naar TV kabelsATI softwarenVidia softwareTiVo - Harddisk VCRTiVo Serie 1Wat is een TiVo?TiVo openmakenSeriele toegangDebug Mode toegangLinux Bash shellInstellen van de klokInbellen uitzettenDirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackYamakawa 713/715IntroductieVeel gestelde vragenDe AfstandsbedieningGeheime codesRegiocode instellenRegiovrij zettenMacroVision uitStandaard-InstellingenWelke DVDRom driveFirmware versieVerander firmwareDownload firmwareAnder achtergrondMP3 CD makenM.U.F.Y. MP3 CD'sHulpForumZoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)NieuwsWoordenlijst ...DownloadsLinksStatistiekenAdverterenDoe mee !!!Gastenboek

Liquid Web Fully Managed Web Hosting