Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
44.201.94.236
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Nero Burning ROM van Ahead is een veelzijdig programma en kan ook zogenaamde muziek CD's branden.

Op deze pagina zal ik laten zien hoe je een muziek CD moet maken welke je in een gewone CD-speler kunt afspelen.

Redenen waarom je een kopie zou maken liggen redelijk voor de hand, zoals het maken van een eigen compilatie met de nummers die je leuk vindt of met nummers (vaak MP3) die je uit het Internet hebt gehaald.

Mocht je een 1-op-1 kopie van een muziek CD willen maken, kijk dan op de pagina "Hoe kopieer ik een muziek CD".

Merk op: Lees eerst de aansprakelijkheidverklaring! Het kopieren van CD kan illegaal zijn!!

Nero: Branden van eigen muziek CD's

 

Pagina overzicht

Opmerking vooraf

Voor we een CD gaan opnemen: zorg ervoor dat de originele CD SCHOON is! Vuiltjes op de CD kunnen de nodige problemen veroorzaken.

Als je een CD schoon wilt maken (omdat de pizza resten van gisteren er nog op zitten) gebruik dan een droge zachte doek en beweeg van het midden van de CD naar de buitenrand van de CD. Ga niet op-en-neer zitten boenen en al zeker niet in een cirkelvormige beweging te werk! Kijk na ieder beweging of er geen beschadigingen ontstaan door de doek!

Als hiermee de pizza resten nog steeds niet weg zijn, gebruik dan een beetje water.
Gebruik NOOIT alcohol of andere schoonmaak middelen !!!!!!

Verder: het kopieren van CD's en muziek van het Internet kan illegaal zijn! Lees daarom eerst de aansprakelijkheidsverklaring!

Media Keuze

Wat voor type media moet ik gebruiken? CD-Recordable of een CD-Rewriteable?

Tip: op de pagina "Hoe werkt een Compact Disc?" staat uitgelegd hoe een CD werkt. Op de pagina "Hoe maakt ik zelf een CD?" staat in het begin uitgelegd wat het vercshil is tussen een gewone CD en een CD-recordable.

Als dit de eerste keer is dat je een CD maakt, dan kun je overwegen - als je moeite hebt met het verspillen van bijna een halve Euro als het fout gaat - een CD-Rewriteable te gebruiken. CD-Rewriteables kan men namelijk wissen en opnieuw gebruiken, CD-Recordables niet.

Merk op: bepaalde CD-players niet goed overweg kunnen met CD-Recordables en dat de meeste ook niet met CD-Rewriteables. Met name spelers van Sony staan er om bekend dat ze CD-Recordables en CD-Rewriteables niet kunnen afspelen. De meeste Philips spelers, zelfs de oudere modellen, blijken wel hiertoe in staat te zijn.

Tip: Als je een DVD-speler gebruikt voor audio weergave, die echter geen CD-Recordables kan lezen, probeer het dan eens met een CD-Rewriteable daar de reflectie-aard van deze CD's erg lijken op die van DVD's (dit werkte bij mijn Toshiba).

Het maken van een eigen verzamel CD

Ik kan niet voor iedereen spreken maar ik heb er een hekel aan om 15 nummers achter elkaar te horen van steeds dezelfde artiest of band. Ik heb liever een CD met mijn eigen verzameling favoriete nummers - vooral als ik ze in de auto wil luisteren.

Hoe pakken we zoiets aan?

Eigenlijk is het best eenvoudig. Eerst kopieren we de individuele nummers naar de harddisk - dit kan van een CD of van uit het Internet gehaald worden. Als we genoeg nummers hebben verzameld, bakken we ze op een muziek CD. Klinkt simpel he?

Je hoeft de muziek bestanden niet perse van je eigen CD's te halen, je kunt er ook een enorm aantal uit het Internet halen. Lees daarvoor de pagina "Waar haal ik MP3 bestanden vandaan?" en de pagina "Hoe maak ik zelf MP3 bestanden?". Ik heb ook een introductie pagina voor MP3 gemaakt, mocht je meer willen weten over MP3.

Merk op: In Nero mag je beide formaten, WAV en MP3, voor deze toepassing door elkaar gebruiken.

Tip: De nummers die op harddisk worden opgeslagen staan in het zogenaamde WAV file-formaat, die je met de Windows Media player kunt afspelen. Dat niet alleen! Als je zelf een stuk muziek hebt opgenomen (in WAV of MP3 formaat) dan kan Nero die converteren voor je en op een muziek CD zetten!

Merk op: De Wizard is hier geen handige hulp!

Waarschuwing: Als je WAV bestanden gaat maken voor een volle 74 minuten CD, dan heb je ook hiervoor weer ongeveer 800 Mb vrije ruimte op de PC's harddisk nodig! Als je gebruik maakt van MP3 bestanden dan reduceert zich dat al snel tot 80 Mb.

Verzamel muziek om de CD te vullen

Voor we een CD kunnen gaan maken, zul je eerst een aantal muziek stukken verzameld moeten hebben. Dit kan in het WAV of het MP3 formaat.

Het voordeel van WAV is dat dit de beste kwaliteit levert. Het nadeel is dat het enorm veel ruimte in beslag neemt (een volle CD is goed voor ongeveer 800Mb aan WAV's).

WAV bestanden gebruik je meestal als je:
a) te maken hebt met een eigen opname
b) een zuivere kopie maakt van een CD ide je in je bezit hebt

In geval a) kun je met de LINE-IN van jouw geluidskaart bijvoorbeeld een bandje of een langspeelplaat opnemen als WAV bestand. In geval b) verwijs ik je naar de pagina "Hoe kopieer ik een muziekstuk naar de PC".

MP3 bestanden hebben als nadeel dat de kwaliteit niet 100% is. Maar daarvoor nemen ze minder ruimte in op de harddisk van je PC. Bovendien kun je MP3's veelal gratis downloaden van het Internet. Zie daarvoor de pagina's "Hoe maak ik zelf MP3's" en "Waar kan ik MP3's van het Internet halen".

Dus begin nu EERST met het VERZAMELEN van MUZIEK.
Als je dat gedaan hebt, kun je verder met de volgende stap.

Samenstellen van een eigen compilatie

STAP 1: Start Nero.

Als hier de wizard verschijnt klik dan op "Close wizard" zodat je in het "New compilation" venster komt. Mocht dit niet verschijnen, klik dan op de "New Compilation" knop ( New Compilation - in de linker boven hoek van Nero ) of kies in het menu "File" de optie"New".

STAP 2: Selecteer het "Audio-CD" ikoon

We gaan een Audio CD maken

STAP 3: (OPTIONEEL) Selecteer het "Audio" tabblad.

Hier kan men zogenaamde "CD-Text" informatie invoeren. CD-Text is aanwezig bij bepaalde CD-spelers. Het kan o.a. titel, artist etc. weergeven over een CD of een muziekstuk. De meeste CD-spelers ondersteunen dit niet, maar ik heb het gevoel dat dit in de toekomst weleens anders zou kunnen zijn.

Je HOEFT hier dus geen informatie in te vullen, maar het MAG wel. Als je geen gebruik gaat maken van CD-Text, haal dan het binkje voor "Write CD Text on CD" weg. Als je overigens gebruik hebt gemaakt van de CD-database, dan hoef je de tekst nooit zelf in te voeren - dat gebeurt dan automatisch goed.

We kunnen hier ook "Audio filters on the fly" aanzetten. Dit is alleen nodig als je "Disc at once" gaat gebruiken (wat sterk aan te raden is indien jouw CD-Writer dit ondersteund).

STAP 4: Klik de "New" knop aan.

Er opent zich nu een venster met de naam "Audio1" (nummer kan afwijken).

New CD ... Hier kieperen we de nummers in.

In dit venster kun je met sleur en pleur (drag and drop) jouw nummers die je daarnet hebt lopen kopieren op de "CD" zetten (dit kunnen WAV of MP3 bestanden zijn, of eigen gemaakte WAV bestanden of MP3's die je van het Internet hebt gehaald).

Sleur en Pleur kan op 2 manieren bij Nero:

  1. m.b.v. de Windows Verkenner
  2. m.b.v. de ingebouwde verkenner van Nero

Net wat je het handigste vindt. Klik de gewenste bestanden aan en houdt de linker muisknop ingedrukt. Beweeg nu het bestand naar het "Audio1" venster. Als je boven dit venster staat, maag je de linker muisknop los laten. Je hebt nu een nummer toegevoegd.

Mijn nieuwe Audio CD ?

Als je een of meer nummers hebt gesleurd en gepleurd dan zul je zien dat er onderin Nero een blauwe balk begint te lopen...

Hoeveel ruimte heb ik nu in gebruik op mijn nieuwe CD?

Deze balk geeft aan hoeveel data/tijd er gebruikt wordt op de te maken Audio CD.
Reguliere Audio CD's zijn ongeveer 74 minuten lang (zie de gele gestippelde vertikale lijn). Er bestaan echter CD-Recordabels waar meer op kan, b.v. 80 minuten, 90 minuten en zelfs 99 minuten (voor details zie de beschikbare formaten).

WAARSCHUWING:

  • Een normale CD-speler kan alleen bijna altijd alleen maar overweg met een 74 of 80 minuten CD's. Gebruik dan ook GEEN 90 of 99 minuten CD's! Zogenaamde OVERBURN technieken zijn ook GEEN GOED IDEE.

  • Een Audio CD bakken we in 1x in z'n geheel! Er is geen (goede) methode om daar later nog nummers aan toe te voegen!

In bovenstaand voorbeld gebruik ik dus ongeveer 12 minuten, er is dus nog flink wat ruimte over.

Door binnen het venster "Audio1" de bestanden op te pakken en op een andere plaats te zetten (met het sleur-en-pleur principe) kun je de volgorde beinvloeden waarin de nummers op de CD komen te staan.

STAP 5: Branden ....

Als je klaar bent met het samenstellen van jouw CD (hij HOEFT niet vol te zijn) klik dan op het "Burn" ikoon ( Bakken ! ). Het venster "New Compilation" verschijnt weer.

Merk op: probeer te voorkomen dat je er later nummers bij gaat zetten. Probeer altijd de CD in 1x in z'n geheel te branden, dit komt de kwaliteit ten goede.

Klik nu op het tabblad "Burn". Hier kun je bepaalde opties kiezen zoals "test burning". Gedurende een test wordt het branden gesimuleerd - er wordt dan helemaal niks op de CD-Recordable geschreven. Als er een vinkje voor "Write" staat, dan zal Nero (na een succesvolle test) de CD werkelijk gaan branden.

Ik kies normaal gesproken de hoogste schrijf snelheid, in "Disk at once" (aanvinken) mode. Niet alle CD-Writers ondersteunen "Disk at once", maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je mag het vinkje dus weglaten, maar als de brander het ondersteund is het wel aan te raden toch gebruik te maken van "Disk at once".

Als jouw CD-Writer een techniek als "Burnproof" ondersteund, gebruik deze dan ook. Ik doe dat meestal ook. Er zijn ook andere namen voor deze technieken, zoals "Seamless link" etc. Al deze technieken doen in principe hetzelfde.

Aangezien we niet van plan zijn nog ooit muziek bij deze CD te zetten (dit is OPTIONEEL) mag je "Finalize CD" ook aanvinken. Sommige CD-spelers kunnen namelijk niet overweg met CD die niet zijn afgesloten.

Klik de "Write" knop om het branden te starten.

Nero zal vanzelf vragen om een blanco CD-Recordable of rewriteable indien nodig.

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages
Hulp & OverWelkom ... !!GastenboekHulp voor WeetHetWoordenlijst ...Zoeken op het InternetZoeken in WeetHetBeschikbare downloadsNieuws & UpdatesStatistiekenAansprakelijkheidAdverterenDoe mee !!!Vermeldingen/AwardsOver WeetHet ...Hansie goes USAWaar is Hansie?Eerste maandenNieuw thuisUitgaanPuck goes USAMijn nieuwe autoSnapshots PuckRandom snapshotsEindelijk LENTE!Lekkere warme zomerEerste familie bezoekCD's en DVD'sMuziekAudio-DVD naar MP3Muziek CD naar MP3Muziek CD naar WAVKopieer Muziek CDEigen Muziek CDMuziek uit het InternetMP3 Volume aanpassenNero Burning RomBIN/CUE brandenBIN naar ISOComputer CDRomISO brandenFoto VCDFoto SVCDNero vs Nero ExpressNRG naar ISOSVCD brandenSVCD met menuVCD brandenVCD met menuDVD FilmsWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?Video formatenDIKO: 3 films - 1 DVDHoe werkt een CD?Zelf CDs brandenZelf een DVD makenBIN naar ISONRG naar ISODisk catalogus makenComputer UitlegHoe werkt een CD?Netiquette: E-MailWat is DivX?Wat is MP3?Wat is RAID?Wat is USB?Wat zijn PAR files?Wireless LAN introPC naar TV kabelsXP sneller startenOpstart van USB penFireWire verbind 2 PC'sFoto FormatenGrafisch / Foto'sPhotoshopFoto FormatenSnelle auto3D knoppenBliksem tekenenFotos op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowFoto FormatenFoto FormatenGSM / PDAsCompaq iPAQAccu vervangenSeriele craddle op USBGarmin eTrex kabelGarmin eTrex stekkerRonde Garmin stekkerPalmPilotAan Ericsson GSMGarmin eTrex GPSMobiele telefonieEricsson MelodietjesMusicBoxRingtonesMasterA edit SIMSMSC nummersConnector pinoutsHardware & HacksCPU OverklokkenAlgemeenAMD CPU codesAMD Slot-AAMD Socket-ASmartcards Progr.MillenniumAlactel HackLCD display aan PCNetwerk kabelsOpstart van USB penPC naar TV kabelsPromise Ultra -> RAIDSoundblaster MIDIWeerstand kleurenFireWire NetwerkInternetNetwerk algemeenDHCP instellenWin95/98/ME ClientWin2000/XP ClientMac OS 7/8 ClientMac OS X ClientBekende IP-poortenDNS adressenNetwerk kabelsWireless LAN IntroFireWire NetwerkInbel verbindingTCP/IP optimaal Win9xPubliek IP adres?ADSL / MxStreamADSL AlgemeenHoe werkt ADSL?DNS adressenMXStreamInstallerenAnaloog EthernetISDN EthernetRouters en MXStreamSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerProblemen oplossenAlcatel HackHack het modemPassword CalculatorDoel v.d. lampjesProblemen oplossenFirmware upgradeDNS adressenBekende IP-poortenPoorten mappenAutoPortMappingInternet delenMogelijkhedenWinRoute (software)Netwerk Win95/98/MENetwerk Win2000/XPNetwerk Mac OS 7/8Netwerk Mac OS XBekende IP-poortenWireless LAN IntroNetwerk kabelsRoutersSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerInternet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztEigen webpaginaNavigatie oplossingenInzicht en oplossingenApyCom apPopupMenuD.Binard PopupMenuPopupMenu generatorPopupMenu platTips en TruuksE-Mail linkE-Mail FORMFavorieten ToevoegenWebpagina ikoon'Pagina Terug' linkSpringen binnen paginaOntsnap aan framesGebruik frametitelStuur framesAutomatisch doorsturenHet 100% probleemAndere link kleurTekst in de statusbalkAchtergrond vastzettenTekst over plaatjesBrowser veilige kleurenHet .htaccess bestandBijzondere tekensWaar downloadenIRC met mIRCInstalleren mIRCDownload films enzoVragen (FAQ)Films uit het InternetFilm kwaliteitWat zijn PAR files?LeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXE-MailNetiquetteCitaat van de dagOverigenHack Arescom NetDSLWireless LAN IntroFireWire NetwerkBekende IP-poortenWat is mijn IP adres?Zoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)WeetHet DownloadsEen paar goede websitesDNS adressenMicroControllersBasic Stamp IIStarten met de BS2Assembleren v.d. kitVolledig schemaAansluiten aan de PCBS2 aan 44780 LCD44780 LCD foto'sBS2 aan M50530 LCDM50530 LCD Foto'sZelfbouw BS2Smartcards/SIMProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenGSM SIM bewerkenWeerstand kleurenMuziek / AudioMuziek van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editorWinMXeMuleM.b.v. mIRCBIN/CUE brandenBIN naar ISOAudio-DVD naar MP3Hoe werkt een CD?Kopieer muziek CDEigen muziek CDWat is MP3?Muziek CD naar MP3MP3 CD v. Yamakawa?MP3 Volume aanpassenMuziek CD naar WAVSB MIDI interfaceAC3 naar WAV/MP3ProgrammerenBorland DelphiHansie zijn Delphi ToolsAYeah!CatalogCitaat van de dagPopupMenu generatorOverzicht ASCII tekensSatelliet (TV & GPS)Satelliet TelevisieSatelliet TV op de PCTV ontvangst op de PCPC eisenNieuwe driversPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnoTrend PCLinePVA file naar MPEG2DirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackSmartcardsProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenWat is DiSEqC?Schotel plaatsen (Astra)Schotel formaatSRT8000 firmwareGPS NavigatieGarmin eTrexDiagnose modeSeriele aansluitingAan de iPAQ 36/38xxAan een PalmPilotDe eTrex stekkerDe ronde stekkerHoe werkt GPS?Wat is GeoCaching?Internet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztVideoVideo gids - begin hierIntroductieGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDDownload kwaliteitVideo AlgemeenWat is DivX?Video formatenOpname TypesWelke AVI codecs?Intro K(S)VCD/KDVDDVD+RW ProblemenOver bitratesVideoServer pluginWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?RippenAudio-DVD naar MP3Foto FormatenAVI naar MPEGGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDAVI naar DVD/(S)VCDZonder ondertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3Met OndertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3CD Branden NeroVCD brandenVCD met menuSVCD brandenSVCD met menuBIN/CUE brandenDVD SpelersCompatibiliteitDVD toevoegenDVD+RW ProblemenIntro K(S)VCD/KDVDVideo ToolsBitrate CalculatorDVD RippenGSpot: AVI InfoFlaskMPEG en CCEVideoServer pluginDVD naar DivXIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG methode 1FlaskMPEG methode 2FlaskMPEG methode 3DVD naar (S)VCDIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG 0.6 en CCEDVDx en Video ServerDivX naar (S)VCDDVD naar DVDDVD2OneDVDShrinkDVD+RW ProblemenTMPGEnc & CoDIKO: 3 films - 1 DVDFilm Knip & PlakGSpot: AVI InfoSamenvoegenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCRAVI met VirtualDubKnippenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCREasy Video SplitterAVI en DIVXAVI met VirtualDubEasy Video SplitterFilms van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXM.b.v. mIRCWat zijn PAR files?BIN/CUE brandenBIN naar ISOFoto's op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowOndertitels RippenVobsub: snel en simpel!SubRip (OCR)SynchroniserenOndertitels weergaveWeergave met VobsubSynchroniserenMaak een MicroDVDPC aan de TVPC naar TV kabelsATI softwarenVidia softwareTiVo - Harddisk VCRTiVo Serie 1Wat is een TiVo?TiVo openmakenSeriele toegangDebug Mode toegangLinux Bash shellInstellen van de klokInbellen uitzettenDirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackYamakawa 713/715IntroductieVeel gestelde vragenDe AfstandsbedieningGeheime codesRegiocode instellenRegiovrij zettenMacroVision uitStandaard-InstellingenWelke DVDRom driveFirmware versieVerander firmwareDownload firmwareAnder achtergrondMP3 CD makenM.U.F.Y. MP3 CD'sHulpForumZoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)NieuwsWoordenlijst ...DownloadsLinksStatistiekenAdverterenDoe mee !!!Gastenboek

Liquid Web Fully Managed Web Hosting