Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
100.28.227.63
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

FlaskMPEG en CCE

Op deze pagina kort hoe je FlaskMPEG 6 preview (+ update) en Cinema Craft Encoder installeert zodat ze samen kunnen werken. Zie de "DVD naar (Super) VideoCD" pagina voor een toepassing van deze combinatie.

Vergeet niet de verantwoordelijkheidsverklaring te lezen!

Update: een klein type foutje in de voorgaande versie. Je moet het bestand "cm-mpeg-ccet.prm" renamen naar "cce.cm.flask" - met dank aan Edwin voor de opmerkzaamheid!

MPEG 1 / 2

 

FlasKMPEG 0.6 preview en de update ...

FLASKMPEG 0.6

FlaskMPEG 0.6 (en de 0.6.1.1 update) kun je hier downloaden in 1 enkel bestand. Je kunt natuurlijk ook kijken op de FlaskMPEG homepage voor een recentere versie.

Na het uitpakken van het zip bestand, met bijvoorbeeld WinRar of WinZip, installeer je eerst FlaskMPEG 0.6 preview door een dubbel klik op "flaskmpeg_06_preview.exe".

Installeer FlaskMPEG bij voorkeur naar "c:\Program Files\FlaskMPEG".

DE UPDATE

Daarna pas doe je de update er overheen zetten door een dubbel klik op "Flaskv6_preview1_1.exe".

DE ONDERTITELING

Als je ook de ondertiteling (van maximaal 1 taal!) wilt kunnen kopieren, installer dan ook de Thunder.MISM.flask fix, die je ook hier kunt downloaden.

Kopieer na het uitpakken van dit zip-bestand, het bestand "thunder.mism.flask" naar de directory waarin je FlaskMPEG hebt geinstalleerd.

Cinema Craft Encoder (CCE) voor FlaskMPEG

WAT IS CCE?

Cinema Craft Encoder (kort: CCE) is een van de beste MPEG encoders die ik ooit heb gezien. Lekker snel en een mooie kwaliteit. CCE is echter een commercieel product.

Voor Cinema Craft Encoder moet ik je dus verwijzen naar hun homepage waar je het programma kunt kopen of je kunt bij hun een demo versie kunt downloaden (of download de demo van CCE SP meteen hier).

Je kunt hierbij kiezen welke versie je wenst: Pro, SP of Lite.

Ik gebruik het liefste SP, omdat die het meeste aan kan. Verschillen moet je dan hoofdzakelijk zoeken in het feit of de encoder VBR (Variabele BitRates) aan kan, wat voor SVCD belangrijk is, of alleen CBR (Constant BitRate) kan wat voldoende is voor VideoCD.

ADOBE PREMIERE IN THE HOUSE?

CCE bestaat uit 2 programma's: een standalone programma en een plugin voor Adobe Premiere. Deze plugin hebben we nodig voor FlaskMPEG, echter: deze plugin laat zich alleen maar installeren als Adobe Premiere geinstalleerd is ... tenminste ... denkt dat dit geinstalleerd is.

Voordat je CCE installeerd moet je daarom deze adobe premiere registry fix installeren. Die zorgt ervoor dat CCE denkt dat Adobe Premiere geinstalleerd is. In deze "fix" staat eigenlijk alleen maar dat er een plugin directory is voor Adobe Premiere ...

Pak het bestand uit en open het bestand AdobePluginFix.reg met NOTEPAD (je mag deze stap, het openen met Notepad, overslaan als je netjes FlaskMPEG in C:\Program Files\FlaskMPEG hebt geinstalleerd).

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Premiere\5.0]
"Plug-InsDir"="c:\\program files\\flaskmpeg"


In de laatste regel staat "Plug-InsDir"="c:\\program files\\flaskmpeg".

Verander deze directory ("c:\\program files\\flaskmpeg") eventueel als je FlaskMPEG in een andere directory hebt geinstalleerd.

Let op: in registry files wordt een een backslash ("\") voor een directory pad dubbel getyped!

Na de wijzigingen, sla je het bestand weer op en sluit je notepad.

Dubbel klik vervolgens het bestand AdobePluginFix.reg zodat de wijzigingen toegevoegd worden aan de registry.

INSTALATIE VAN CCE

Installeer CCE pas na het toepassen van deze Premiere Fix.

Als je de demo versie gaat gebruiken, pak dan het zip bestand uit en dubbel klik "ccespt264.exe" om de installatie te starten.

Installeer zowel de standalone applicatie (kan later nog eens handig zijn) als de Adobe Premiere Plugin. De plugin zal nu in de directory van FlaskMPEG geinstalleerd worden zodat FlaskMPEG hier meteen gebruik van kan maken.

Ga na de installatie naar de directory van FlaskMPEG en verander de naam van het bestand "cm-mpeg-ccet.prm" naar "cce.cm.flask" zodat FlasKMPEG het kan vinden. Als alternatief kun je ook een kopie maken van het bestand en die de naam "cce.cm.flask" geven zodat je het origineel nog in tact hebt.

Vanaf nu is CCE beschikbaar in FlaskMPEG t.b.v. het encoderen van films.

Tip: De CCE plugin werkt niet altijd goed. Overweeg dan de VideoServer oplossing te gebruiken. Een intro vind je hier. Hierdoor kun je de standalone CCE gebruiken.

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages