Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
100.28.227.63
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

DVDx details toegelicht ...

DVDx is een erg handig programma voor het kopieren van DVD's naar DivX of (Super) VideoCD.

De mogelijkheden zijn enorm, vandaar een aparte pagina die de details nog eens nader bekijkt.

DVDx helpt je met de conversie van een DVD naar Video CD 2.0, Super Video CD 1.0 en verschillende AVI formaten, in 1 enkele stap. DVDx heeft echter wel DirectX 8.1 nodig. Verder is de Adaptec ASPI Driver aanbevolen, maar niet noodzakelijk.

Tip: voor het "unlocken" van een DVD speler, heb je een programma als PowerDVD nodig omde DVD even te laten spelen. Dit werkt niet altijd 100% dus kan het ook zinvol zijn de DVD te rippen met Smartripper en deze vervolgens met DVDx om te zetten.

DVDx ...

Download DivX hier ...

MPEG 1 en 2

Overzicht

Input Settings

Merk op: de met Voorkeur waarde voor DVDx gemarkeerde tekst geeft de standaard instelling weer die ik zelf meestal gebruik.

Program Chain
Index

Voorkeur waarde voor DVDx Geen verandering.
Na het kiezen van de videotrack kunnen we hier niks anders kiezen.

 Angle

Voorkeur waarde voor DVDx Angle 1.
Je kunt hier eigenlijk alleen maar een andere "Angle" kiezen, maar ja, de meeste DVDs hebben alleen maar "Angle 1" op de DVD staan.

 
DeCSS
Use ASPI

Voorkeur waarde voor DVDx Uit (dus geen vinkje).
Hier kunnen we kiezen voor het gebruik van de ASPI layer (voor zowel SCSI als IDE disks bruikbaar - maar onder Windows 2000 en Windows XP ontbreekt normaal gesproken deze layer). Ik gebruik ASPI eigenlijk nooit.

 DeMacroVision

Voorkeur waarde voor DVDx Aan (dus een vinkje).
MacroVision is een kopieer beveiliging voor Video-banden, het kan dus geen kwaad deze optie aan te zetten. Zie eventueel de pagina "Wat is MacroVision?" voor details.

 Key search

Voorkeur waarde voor DVDx Each VOB/CELL.
Voor het decoderen van de video-data moet men DeCSS gebruiken. Gebruik hier "Each VOB/CELL". Zie eventueel de "DivX rip intro" en de "SmartRipper" pagina voor details.

 
Audio
Dolby suround

Voorkeur waarde voor DVDx Aan (dus een vinkje).
Hiermee geef je aan dat Dolby Surround ge-down-mixed moet worden voor jouw DivX of (S)VCD filmpje. Altijd aardig om het iets van het betere geluid van Dolby Surround te bewaren. Dit zal wel iets meer rekentijd vragen.

Audio track

Voorkeur waarde voor DVDx English AC3 6Ch.
Hier geven we aan welke geluidspoor we willen gebruiken. Ik kies altijd de engelse taal, maar het is natuurlijk ook denkbaar de nederlandse taal te gebruiken. Het feit dat er AC3 6Ch staat wil zeggen dat we AC3 geluid in 6 kanalen gaan gebruiken. Deze worden geconverteerd naar 2 kanaals-stereo. Niet iedere DVD heeft AC3 in 6 kanalen. Let ook op: er kan een tweede engels geluid kanaal zijn, bijvoorbeeld met het commentaar van de regisseur.

Audio 48 to 44.1 KHz

Voorkeur waarde voor DVDx High quality (slow).
Deze optie geeft aan met welke kwaliteit we het 48Khz geluid downmixen naar een 44.1Khz geluid. Kies hier voor hoge kwaliteit, dat duurt wel weer wat langer, maar het is de moeite.

Volume

Voorkeur waarde voor DVDx 3.
Deze optie biedt ons de mogelijkheid geluid harder of zachter te maken. Soms is bij de optie "1" het geluid te zacht maar zonder verstoringen. Als je boven de 3 komt kan het voorkomen dat geluid "te hard" staat en misvormt. Je kunt hier eventueel mee experimenteren - ik gebruik meestal de waarde 3.

 
Subtitle
(Subtitle)

Voorkeur waarde voor DVDx None of Nederlands.
De ondertiteling van een film kan uit ("None") gezet worden of aangezet worden (b.v. "Nederlands"). Als ondertiteling aan staat, wordt deze vast in de film gemengd, je kunt die dus nooit meer verwijderen.
Het kan dus handig zijn de ondertiteling straks handmatig te rippen voor gebruik met b.v. MicroDVD - zie de ook "Ondertiteling Rippen" pagina.

 Subtitle Offset

Voorkeur waarde voor DVDx 0 of 800.
Dit is de positie (vertikaal) van de ondertiteling in de film. Als je "0" invult, dan blijft de ondertiteling staan op de standaard plaats. Helaas wordt in sommige films de ondertiteling (wisselend) weleens boven in het scherm gezet, persoonlijk heb ik daar dus een hekel aan. Ik vul daarom de waarde "800" in zodat de ondertiteling altijd helemaal onder in het beeld staat. Mocht de ondertiteling uit het beeld verdwijnen door deze offset waarde, dan zal DVDx dat correct corrigeren zodat de ondertiteling toch zichtbaar is in het eindresultaat.

 Original color

Voorkeur waarde voor DVDx Aan (dus een vinkje).
Sommige ondertitels worden bijzonder vet of een maffe kleur. Mocht dit bij de DVD die jij gaat rippen het geval zijn, haal dan het vinkje weg.

 
Misc
iDCT

Voorkeur waarde voor DVDx FPU (best quality).
Dit geeft aan met welke kwaliteit het beeld omgerekend wordt naar een andere resolutie. Ik wil altijd een mooi beeld, dus kies ik altijd "FPU". De optie "MMX" is een stukje sneller, maar het beeld is duidelijk van mindere kwaliteit. Er is de mogelijkheid de reken doorgang te versnellen met processor specifieke instructies, zo is er voor de Pentium 4 bezitters een speciale setting ("P4") en een voor processoren (intel) die SSE ondersteunen ("SSE").

 Overlap

Voorkeur waarde voor DVDx 0.
Je kunt er (straks) voor kiezen, de DivX film automatisch te laten knippen in stukken die hapklaar zijn voor een CD. Het kan dan dus voorkomen dat een film uit 2 of meer stukken bestaat. Deze overlap zorgt er dan voor dat bij b.v. het tweede deel een x-aantal seconden van het voorgaande deel herhaald wordt. Als je gaat voor 1 CD , stel hier dan "0" in. Als je 2 of meer CD's gaat maken, kies dan "2" of "3".

 Audio Video Synchronisation

Voorkeur waarde voor DVDx Uit (dus geen vinkje).
Deze optie zorgt ervoor dat DVDx regelmatig de video en audio synchronisatie controleerd en eventueel bijstelt. Je hebt dit alleen nodig als je merkt dat video en audio, in het eindresultaat, uit elkaar begint te lopen.
Tip: Als je een DVD naar DivX omzet, is het aan te raden deze optie AAN te zetten!

 Shutdown the computer when job is done

Voorkeur waarde voor DVDx Uit (dus geen vinkje).
Het converteren kan (PC afhankelijk) behoorlijk lang duren, daarom laten veel mensen de PC dit 's nachts doen. Het is dan natuurlijk handig als de PC automatisch uit gezet wordt als het rippen klaar is. Ik doe dat liever niet ... bij problemen (met het rippen of met de PC) wil ik dat liever zien, dus rip ik alleen overdag.

 
Luminace filter
Enable

Voorkeur waarde voor DVDx Uit (dus geen vinkje).
Luminance filter wordt gebruikt om de helderheid van een film aan te passen. Ik heb liever een rip van het origineel ... dus ik gebruik dat niet.
Overigens: de versterking = Offset + Gain.

Gain

Voorkeur waarde voor DVDx 128.
De helderheidsversterking is standaard 128 wat gelijk is aan "geen versterking". Dus <128 is de film donkerder maken, >128 is de film helderder maken.

Offset

Voorkeur waarde voor DVDx 0.
Dit is de "start" waarde voor de versterking. Gain + Offset is de versterking, waarbij 128 = geen versterking. We zetten de startwaarde dus op 0.

 
Output frame rate
(Frame Rate)

Voorkeur waarde voor DVDx 25 (PAL) of 29.97 (NTSC).
De framerate is per systeem (PAL/NTSC) verschillend, vaak geldt: Regio 1 DVD is in NTSC formaat en een Regio 2 DVD staat in PAL formaat. DVDx stelt deze waarde NIET automatisch in! Controleer de waarde dus. Overigens kan DVDx (niet altijd perfect) wel converteren - maar het is beter dat te vermijden om ongewenste bijverschijnselen te voorkomen.

Detect prog. 24Hz

Voorkeur waarde voor DVDx Aan (dus een vinkje).
Controleerd of er gebruik gemaakt wordt van het afwijkende 24 Fps formaat (NTSC 24Hz progressive). Zet dit voor de zekerheid maar aan ...

Force 24Hz

Voorkeur waarde voor DVDx Uit (dus geen vinkje).
Dit gebruiken we alleen als we denken dat de DVD in kwestie in het 24 Fps formaat staat, maar we vermoeden dat de automatsiche detectie dit niet zal herkennen. Dit werkt overigens alleen als "Detect prog. 24Hz" aan staat.

 

 
Save your DVD drive
Size (MB)

Voorkeur waarde voor DVDx 10 of meer.
Tijdens het rippen zal DVDx regelmatig toegang zoeken naar de DVD-speler, waardoor deze heel vaak aan en dan weer uit gezet wordt. Om nu de DVD-speler een beetje te sparen, kan men een buffer aanmaken. Dit spaart niet alleen de DVD-speler, maar versnelt het hele proces ook nog eens. Afhankelijk van de hoeveelheid RAM of beschikbare harddisk ruimte kun je hier een getal invullen. Mijn PC heeft 512 Mb geheugen, en ik zet deze buffer daarom meestal op 100. Let wel op: het buffer kan ongewenste gevolgen met zich meebrengen als je een film gaat maken die over 2 of meer CD's gaat staan, waarbij overlap is gebruikt!

Location

Voorkeur waarde voor DVDx RAM.
Bepaal waar deze buffering plaatst moet gaan vinden. RAM (het geheugen van de PC) is vele malen sneller als de Harddisk. Dus kies ik voor RAM. Mocht je echter weinig geheugen (<128 Mb) hebben dan kan Harddisk een betere optie zijn.

 
Deinterlace Filter
(Deinterlace Filter)

Voorkeur waarde voor DVDx None.
Hier kunnen we interlace weg filteren (die rare streepjes naast snelbewegende objecten in een film). Meestal is dat niet nodig. Mocht je het toch nodig hebben, gebruik dan "Even Field" of "Interpolate" - het levert wel een beetje kwaliteit verlies maar schijnt altijd te werken. Je kunt "Odd Field" ook proberen, maar dat werkt meestal niet goed, test dus eerst een stukje film ...

Output Settings

(Video Formaat)
(Formaat)

Voorkeur waarde voor DVDx Hangt van het gewenste eindresultaat af.
Hier kies je het gewenste eindformaat. We kunnen kiezen uit "Avi (DivX,YUX,...)", "Video CD (MPEG1)" en "Super Video CD (MPEG2)".

 
AVI Specific: alleen bij de keuze "Avi (DivX,YUV,...)" beschikbaar!
(Audio Format)

Voorkeur waarde voor DVDx Ook weer afhankelijk van het gewenste resultaat.
Hier kunnen we kiezen of er audio gebruikt wordt en zo ja, in welk formaat. We kunnen kiezen voor:
- "disable": er wordt geen geluid gebruikt
- "Store to WAV": voor latere bewerkingen van het geluid (niet aan te raden)
- "Use LAME": als je een DivX wilt maken met MP3 maar geen MP3 codec hebt
- "Use ACM": als je een ander formaat geluid (inclusief Radium MP3 voor DivX) wilt gebruiken. Hierbij kun je gebruik maken van ieder Audio codec dat onder Windows beschikbaar is.

Audio xxx Voorkeur waarde voor DVDx xxx is dan de gebruikte optie "Lame" of "ACM".
Hier kunnen we Lame of ACM instellingen gedetailleerd invullen. Voor DivX gebruik ik meestal Radium of Lame met de instelling stereo 96 Kbps. Andere Audio formaten zijn niet te adviseren.
Enable Video Voorkeur waarde voor DVDx Aan (dus een vinkje).
Hier geven we aan dat we gebruik willen maken van het video spoor, lijkt me dus een handige optie bij video conversie.
Video Codec Voorkeur waarde voor DVDx DivX
Hier kiezen we het te gebruiken video codec. Aangezien we AVI eigenlijk alleen maar gebruiken voor DivX, kiezen we hier het DivX codec door op de knop te klikken en de juiste codec te selecteren. Je kiest hier natuurlijk een codec met "DivX' in de naam. Door op de knop "Configure...." te klikken kunnen we voor het gekozen codec detail instellingen doen.
Merk op: bepaalde MPEG1 en MPEG2 codecs verschijnen hier ook - maar over het algemeen kunnen we dat beter niet gebruiken, zie daarvoor de formaat opties "Video CD (MPEG1)" of "Super Video CD (MPEG2)".
 
MPEG Specific: alleen beschikbaar bij de keuze "Video CD (MPEG1)" en "Super Video CD (MPEG2)"
Video Bitrate

Voorkeur waarde voor DVDx bij Video CD: 1150 Kbits
Voorkeur waarde voor DVDx bij Super Video CD: maximaal 2600 Kbits - voorkeur: 2376 Kbits
Hier stellen we de Video bitrate van de MPEG file in. Voor Video CD is de standaard 1150 KBits (vaste bitrate!). Bij het Super Video CD formaat wordt een variabele bitrate gebruikt waarbij we hier het maximum aangeven van 2600 Kbits (voorkeur is 2376 Kbits).

Audio Bitrate Voorkeur waarde voor DVDx 224 Kbits
Voor Video CD moet je 224 Kbits, voor Super Video CD is dit flexibel en kun je een waarde kiezen tussen de 32 Kbits en 340 Kbits. Ook voor Super Video CD is 224 KBits een uitstekende waarde.
Motion Search Voorkeur waarde voor DVDx Good of High (Slow)
Hier stellen we in hoe goed (of slecht) de compressie gedaan wordt. Dit is een afweging tussen snelheid en kwaliteit. Motion search refereert daarbij naar het "vooruit" kijken naar veranderingen in het beeld - hoe beter dit gedaan wordt, hoe beter de compressie en kwaliteit.
Calculation Voorkeur waarde voor DVDx MMX of MMX + 3DNow
CPU calculatie mode, hierbij kunnen we kiezen tussen "MMX" voor de processoren die MMX ondersteunen (de meeste, met name Intel), "MMX + 3DNow" voor mensen die een AMD processor gebruiken, en "Normal" voor processoren die MMX niet ondersteunen.
DCT/iDCT Voorkeur waarde voor DVDx MMX of FPU (best quality)
Dit betreft het algoritme/rekenmethode die gebruikt wordt voor het berekenen van beeld-formaat verandering, dus het schalen van een afbeelding. "Integer" werkt alleen met discrete getallen (hele getallen), terwijl "MMX (fastest)" speciale schaal-routines daarvoor aanroept bij de processor en "FPU (best quality)" met cijfers achter de komma nauwkeurig werkt (en dus een nog beter beeld maakt). Vaak is MMX toereikend.
 
Expert Settings (* = niet beschikbaar bij de keuze "Avi (DivX,YUV,...)")
Rate control padding start* Voorkeur waarde voor DVDx 30%
Deze waarde wordt gebruikt om underflows (te weinig data) op te vangen. Het is aan te raden deze waarde NIET te veranderen - tunen hiervan levert alleen voordeel op voor de omvang van het eindresultaat, maar is ook zeer moeilijk.
Rate control padding max* Voorkeur waarde voor DVDx 90%
zie Rate control padding Start. Ook hier weer: liever niet veranderen.
Mux Rate* Voorkeur waarde voor DVDx bij Video CD: 1.4 %
Voorkeur waarde voor DVDx bij Super Video CD: 5.6%
Dit is de Mux multiplexing rate ook weer om underflows te vermijden. Naarmate deze waarde omhoog gaat, wordt het eindresultaat ook groter. Advies: veranderd dit niet. Gebruik deze standaard waarden.
VBV buffer size* Voorkeur waarde voor DVDx bij Video CD: 20 KB
Voorkeur waarde voor DVDx bij Super Video CD: 112 KB
Helaas weet ik niet precies welke type (video?) buffer dit is, de documentatie van DVDx laat hier ook weinig over los. Ik gebruik daarom altijd deze waarden.
Pulldown 3:2* Voorkeur waarde voor DVDx Uit (dus geen vinkje)
Deze optie zorgt ervoor dat bij een NTSC film, de herhalingsfrequentie van 23.976 Hz, omgezet wordt naar de standaard 29.97 Hz.
Export (AVI+Premiere) Voorkeur waarde voor DVDx RGB24
Hier stellen we voor eventuele Adobe Premiere plugins en/of AVI codecs (zoals DivX), in welk formaat de videogegevens naar buiten gestuurd wordt.
Voor AVI codecs worden RGB24, RGB32 en YUY2 ondersteund, waarbij YUY2 in feite hetzelfde is als het 4:2:2 YUV formaat die zich erg goed leent voor DivX encoderen.
Voor (Super) Video CD wordt een interne codec gebruikt, die deze instelling negeert.
 
Export Settings
Resolution Voorkeur waarde voor DVDx DivX: naar wens - bijvoorkeur een Video CD of DVD formaat
Voorkeur waarde voor DVDx Video CD: 352x288 (PAL) of 352x240 (NTSC)
Voorkeur waarde voor DVDx Super Video CD: 480x576 (PAL) of 480x480 (NTSC)
Dit betreft de beeldresolutie van het eindresultaat. Het verdient de voorkeur te voldoen aan de eisen van de betreffende standaarden. Bij DivX hebben we de ruimte "eigen" formaten te gaan hanteren - bij (Super) Video CD kunnen we dat beter niet doen.
Zoom

Voorkeur waarde voor DVDx (Super) Video CD : None (Letter Box 4/3)
Voorkeur waarde voor DVDx DivX : Custom
Hier kiezen we in hoeverre het beeld "aangepast" wordt. Bij de optie "None (Letter Box 4/3)" veranderd er niets en wordt het originele formaat gehanteerd, dit is met name bij (Super) Video CD wenselijk. Voor DivX is "Custom" een erg goed alternatief. De opties worden hieronder aan de hand van een breedbeeld (16/9) film duidelijker:

None (Letter Box 4/3)

Het beeld blijft onveranderd - dit zijn dus de originele verhoudingen.

Dit is erg goed te gebruiken voor zowel Video CD, Super Video CD als DivX.

DVDx: Zoom - None

Medium (4/3)

Het beeld wordt een beetje opgerekt. Je verliest daarbij een klein beetje aan beeld. Vergelijk dit beeld maar eens met "None (Letter Box 4/3)". Je ziet dat de monitor links een stukje weg is en dat het kopje rechts ook deels weg is. De aspect ratio blijft echter wel behouden (de verhouding tussen breedte en hoogte).

Ik vindt dit persoonlijk geen optie.

DVDx: Zoom - Medium

Pan Scan (4/3)

Het beeld wordt nog verder opgerekt zodat de hoogte 100% het beeld vult. De monitor links en het kopje rechts zijn nu helemaal uit het beeld verdwenen. Ook hier blijft de aspect ratio bijna goed.

Ook deze optie is niet wenselijk.

DVDx: Zoom - Pan Scan

Full (16/9 or 4/3 input)

Hier wordt het beeld passend gemaakt - dit levert in dit geval vervorming op (de aspect ratio is dus naar de knoppen). Op een breedbeeld TV geeft dit echter een prima beeld.

Voor bezitters van een breedbeeld TV, of voor kijkers die de PC gebruiken, is dit een leuke optie.

DVDx: Zoom - Full

Custom

Bij custom (erg handig voor met name DivX) biedt de mogelijkheid (na het verlaten van het "Output Settings" venster) om met de groene balkjes het beeld te veranderen. Als je niks veranderd, is dit beeld te identiek aan het origineel minus de zwarte balken boven en onder het beeld.

Deze optie is met name geschikt voor DivX om bandbreedte te besparen.

DVDx: Zoom - Custom
Resize

Voorkeur waarde voor DVDx MMX BiLinear of SSE BiCubix
Bij het schalen van een beeldje, wordt een bepaalde "formule" (algoritme) gehanteerd voor de herberekening van de individuele punten van het beeld. Hierbij "kijkt" een Bilinear algoritme naar een groepje van 2 bij 2 pixels, terwijl BiCubic een groepje van 4 bij 4 pixels bekijkt. Deze laatste is daarom iets beter, maar in de praktijk is het vercshil nauwelijks waar te nemen. De volgende opties kunnen we kiezen:
Nearest neighbour : kies de dichtsbijstaande pixel.
BiLinear : erg nauwkeurig maar traag
BiLinear MMX: erg nauwkeurig maar snel (Intel of AMD processoren)
BiCubic : zeer nauwkeurig maar ook zeer traag
SSE BiCubic : zeer nauwkeurig, redelijk snel (Pentium 3 of Athlon processoren)
Pseudo BiCubic : slordig en traag

Max frames Voorkeur waarde voor DVDx Klik op de knop "Whole" zodat de hele film gekozen wordt.
Je kunt hier instellen hoeveel frames er maximaal omgezet worden. Uiteraard willen we de hele film. Klik daarvoor op de "Whole" knop.
Time to Encode Voorkeur waarde voor DVDx Je kunt hier niets instellen, het geeft alleen maar aan hoeveel tijd, dus minuten speelduur, van de film omgezet wordt.
Estimated Size Voorkeur waarde voor DVDx Ook hier kun je niets instellen. Het geeft aan (alleen voor Video CD en Super Video CD) hoe groot het eindresultaat gaat worden uitgerdukt in MB. Je kunt deze waarde beinvloeden met "Video Bitrate", "Audio bitrate" en "Format" (dus Video CD of Super Video CD kiezen).
 
Volume don't exceed
Size/Settings Voorkeur waarde voor DVDx Infinite of een standaard CD formaat
Hier kun je aangeven hoe groot ieder bestand mag worden. Dit wil zeggen dat er aan een nieuw bestand begonnen wordt, zodra een bepaalde omvang bereikt is.
Je kunt kiezen uit een stel standaard formaten met de dropdown lijst, of door handmatig een omvang in te type door op de knop "Settings" te klikken.
Ik zet dit altijd op "Infinite" voor (Super) Video CD en knip het bestand vervolgens met Womble MPEG2VCR. Voor DivX gebruik ik altijd "80 min ISO Data CD". De benodigde bitrate om binnen de grenzen te blijven doe ik met de WeetHet Bitrate Calculator.
 
Misc
Ignore Overwrite message Voorkeur waarde voor DVDx UIT (dus geen vinkje)
Als je dit aangevinkt hebt staan, dan zal DVDx je er NIET op attenderen dat je een ander bestand aan het overschrijven bent.
Render every 0=none Voorkeur waarde voor DVDx 25
Om de 25 frames wordt het hele beeld (zogenaamd "keyframe") opgeslagen.
De meeste compressie varianten maken gebruik van het feit dat het beeld vaak maar voor een deel veranderd. Alleen deze verandering wordt opgeslagen. Door tussendoor een beeld in z'n geheel op te slaan (render full image) kan een DVD-speler of computer afspeelsoftware vanaf deze posities gemakkelijker starten, met name bij vooruit springen en terug springen binnen een film.
Neem een waarde tussen de 10 en de 25. Een waarde van nul (0) wil zeggen dat er totaal geen beeld compleet opgeslagen wordt (met een paar uitzonderingen natuurlijk) - en dat is niet aan te raden. Hoe lager de waarde echter, hoe groter het bestand wordt (dus met uitzondering van de waarde nul).
 
Premiere plugin encoder
(plugin)

Voorkeur waarde voor DVDx Not enabled of een Adobe Premiere Plugin
Meestal zul je geen Adobe Premiere Plugin gebruiken. Met name bij DivX is dat niet van toepassing - kies dan "Not enabled". Voor Video CD of Super Video CD kan echter Cinema Craft Encoder een beduidend betere beeld kwaliteit leveren (en vaak nog sneller ook) - kies, als je wilt, de plugin die je wenst te gebruiken. Je moet die plugin dan natuurlijk wel geinstalleerd hebben staan!
De optie "Video Server" is met name bij TMPGEnc en CCE van toepassing - praktijk laat echter zien dat TMPGEnc niet significant beter presteerd als de codec die DVDx ingebouwd heeft. CCE presteerd echter wel significant beter - de Premiere plugin werkt echter niet altijd, de VideoServer oplossing biedt dan een uitweg. Voor meer info over VideoServers zie "Intro tot VideoServers".

DVDx: support voor Adobe Premiere plugins ...

Multi Pass Voorkeur waarde voor DVDx UIT (dus geen vinkje)
Hierbij worden Audio en Video in 2 stappen doorgegeven. Het schijnt alleen te gebruiken te zijn in combinatie met de "Video Server"/TMPGEnc optie... Ik heb het zelf nog niet geprobeerd ...

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages