Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
34.239.158.223
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Nieuwe mogelijkheden met een oude satelliet receiver ...

De Strong SRT8000 is een oudgediende onder de digitale satelliet ontvangers. Intussen is dit model al vervangen door de SRT8100. De procedure hieronder werkt ook voor deze modellen - ze hebben alleen wel een andere firmware versie nodig! Kijk daarvoor op de verschillende sites die op deze pagina staan vermeldt.

Het leuke aan deze satelliet reciever is dat enkele handige mensen, zoals Emper0r, Imagica en H2Deetoo, de firmware hebben aangepast zodat deze receiver met deze aangepast firmware aanboord, meer te bieden heeft.

Hierbij kun je denken aan de ondersteuning van nieuwe coderings-systemen (Irdeto, VIA-Access, BetCrypt, etc.), meer kanalen (dat waren er 999, met de nieuwe firmware zijn dat 2002 kanalen!), prettigere weergave van informatie en nog meer van dit soort aardigheden ... kortom mijn complimenten voor het geleverde werk Emper0r, Imagica en H2Deetoo!

Merk op: tevens dank aan de twee beste satlliet forums in Nederland - Sat4All en Digital-Dreams. Hier vind je lego antwoorden op satelliet gerelateerde vragen ...

Tip: blijkbaar werkt de firmware van de Strong SRT8000 ook voor de Nokia 9302S - die je kunt flashen met de Strong loader-software!

Tip: Als je versie 9 wilt gaan gebruiken, zet dan EERST V20 in de receiver en daarna pas versie 9 - dat loopt over het algemeen een stuk beter.

Lees de verantwoordelijkheidsverklaring!

String SRT8000 Satelliet ontvanger

Welke versies?

Er zijn al aardig wat versies van de firmware voor de Strong SRT8000 in omloop.

Versie 15

Dit is een oude - originele - firmware versie die nog gevoelig is voor de fratsen van een bepaalde aanbieder ... die gebruiken we dus NIET ... intussen is daarvoor versie 2.x in de plaats gekomen.

Versie 20

Ook weer originele firmware ... Je kunt de originel files hiervoor hier downloaden, ik kan helaas niet bevestigen of deze software ook voor de SRT8100 geschikt is (mail me eventuele bevestigingen!).

Je hebt deze files ook nodig om andere firmwares te kunnen uploaden in de Strong.

Gepatchte versies V20 - patch run 9 (Emperor en H2Deetoo)

De drie eerder genoemde heren hebben er geen gras over laten groeien en een aantal erg mooie firmwares op het Internet geplaatst (zie ook Sat4All en Strong Support Plaza). Op het moment van schrijven zijn de volgende versie het belangrijkste:

Wat hebben we nodig voor een update?

Voor we kunnen updaten (het "flashen" van nieuwe firmware in de reciever), zullen we eerst wat basis spullen nodig hebben:

 • Parallel kabel

  Dit moet een kabel zijn met aan beide uiteinde een 25 polige DSub mannetjes stekker (male - zie afbeelding A).

  De pinnen moeten 1:1 zijn doorverbonden (dus pin 1 aan pin 1, pin 2 aan pin 2, ... , pin 25 aan pin 25), zoals hieronder getekend is:

  Parallel-kabel, let op: 1 staat tot 1 verbinding voor ALLE pinnen!
  Verbind iedere pin van de ene stekker 1:1 door naar de ander (beide stekkers zijn MALE)
 • Seriele kabel

  Deze kabel moet aan beide uiteinden een 9 polig DSub stekker hebben, een mannetjes (male - zie afbeelding C) stekker aan de PC kant en een vrouwtjes stekker (female - zie afbeelding B) aan de receiver kant.

  Hier voldoet een standaard seriele kabel zoals je die ook voor een modem gebruikt.

  Mocht je de kabel zelf bouwen: de bedrading ziet er dus hetzelfde uit als van de 25 polige kabel, maar let wel op: female en male stekkers zijn elkaar spiegelbeeld!

  De drie typen stekkers ...


 • De firmware en de loader software (flash- of upload-software)

  De meest recente offriciele software versie kun je downloaden van de officiele Strong website, of download hier versie 20 hierbij zit dan meteen de loader-software en de officiele versie 20 firmware van de firma Strong.

  Je kunt ook een aangepaste versie 9 downloaden (je moet dan wel eerst naar de 20 updaten). Deze laatste is natuurlijk de meest interessante versie ...

  Je kunt ook zoeken naar andere versies bij o.a. Sat4all.

Merk op: firmware wordt op 3 verschilende manieren aangeboden:

ALLE versies wissen de huidige kanalen lijst in de receiver!
De versies met een kanalen lijst besparen je daarbij echter een hoop werk, omdat alle kanalen opnieuw voorgeinstalleerd worden!


Software installatie en instellingen

Na het downloaden van de benodigde loader-software en firmware (download hier versie 20 inclusief loader-software en alleen de firmware Versie 9 van Emper0r) dient het loader-programma te worden geinstalleerd.

Merk op: voor het flashen van versie 9 heb je dus beide bestanden nodig!

Pak het bestand "strong8000firmware20official.zip" uit met bijvoorbeeld WinRar of WinZip.

Dubbel klik vervolgens op het bestand "Software Loader and V20 Firm (Official).exe" zodat de installatie van het loader-programma gestart wordt. Volg de instructies en rond de installatie af.

We zijn nu aan de PC kant nog niet klaar. Je moet nu namelijk een generieke printer installeren.

Ga naar "Control Panel" en kies "Printers" (oudere Windows versie moeten naar "My Computer" en vervolgens "Printers"). Klik nu op "Add new printer" en kies voor een lokale ("local") printer op poort "LPT1". Kies nu voor een printer van het merk "GENERIC" van het type "GENERIC/TEXT ONLY" (Nederlands: Generic (Algemeen) - Bedankt Paul voor de tip).

Maak dit de "Default printer" en gaan GEEN TEST PAGINA UITPRINTEN.

 

Aansluiten van de Hardware

We gaan nu de PC en de receiver aan elkaar koppelen met de eerder beschreven kabels.

In de afbeelding hiernaast, zie je de achterkant van de Strong.

Sluit de serieel kabel met de mannetjes stekker aan op A. Het andere einde van deze kabel sluit je aan op een van de com-poorten van jouw PC. In dit verhaal ga ik verder uit van het gebruik van COM1, maar een andere com-poort is ook goed.

Merk op: alleen COM1 en COM2 worden ondersteund!

Sluit vervolgens de parallel kabel aan bij B. De andere kant van de kabel sluit je aan op de printer-poort van jouw PC.

De achterkant van de Strong receiver

Je bent nu klaar voor het echte werk ...

Het echte werk - Flashen van de firmware

 1. Zet de receiver UIT.

 2. Start de net geinstalleerde software.

  Strong SRT8000: Start de firmware flash software

  Merk op: Links onder in het venster zie je (als je alles goed hebt gedaan) "Printer: Generix / Text Only" ("alleen tekst") wat aangeeft dat in dit geval je de juiste printer als default (standaard) hebt staan. Als dit NIET het geval is, verlaat dan het programma en stel de "alleen tekst" (Text Only) printer als de default (standaard) printer en start het programma opnieuw.


 3. Klik op "COM" en kies "COM1" (tenzij je de 9-polige kabel in COM2 hebt gestopt natuurlijk, dan kies je "COM2").

 4. Klik nu op "FILE" en kies "bin_file_to_load". Een dialoog verschijnt en ga daar vervolgens naar de directory waar je de gewenste firmware hebt geplaatst. Bij versie 9 (die je hier hebt gedownload) kiezen we "Str8000 v9b FINAL (incl settings).BIN", klik vervolgens op "open".

  In het bovenste deel van het venster verschijnt een soortgelijke tekst:
  De nieuwe firmware voor de Strong SRT8000 is geladen ...

 5. Druk nu tegelijk op de knop ">" (pijltje naar rechts) en "MENU" op de Strong SRT8000 en houdt deze ingedrukt terwijl je de reciever aanzet en laat de knoppen pas los als het display van de Strong "CHA" of "CHAr" aangeeft.

  Strong SRT8000: Deze twee knoppen ingedrukt houden en zet de reciever aan
  CHA of CHAR in het display ...

 6. De programmeer software geeft nu (in het Frans) aan dat de Strong gevonden is.

  LET OP: De tekst kan per versie afwijken!

  Reactie in de loader-software..

  Waarschuwing: om zeker te zijn dat de communicatie goed gaat verlopen tussen PC en receiver, controleer of de loader software een melding "attente negociation `compatible`" geeft. Als dit net het geval is, zou het kunnen zijn dat communicatie niet correct gaat verlopen. Controleer eventueel de instelling in het BIOS van jouw PC m.b.t. de parallel-poort of gebruik een andere PC! (Met dank aan Keesie bij het Sat4All forum voor deze tip!)

 7. Je kunt nu op de "START" knop klikken, het venstertje laat nu verschillende teksten voor scrollen met informatie hoe ver men is met programmeren ...

  LET OP: wat er ook gebeurt: NOOIT DE STRONG UITZETTEN TOT HET FLASHEN HELEMAAL KLAAR IS! (zie Disclaimer).

  Je bent klaar met flashen als de receiver AUTOMATISCH uitschakeld en vervolgens aanschakeld (de tijd, een kanaal nummer of "--:--" wordt zichtbaar in het display van de receiver).

 8. Koppel nu alle kabels die naar de PC gaan los en test de receiver door deze aan te sluiten op de schotel en de televisie.

  Bij firmware zonder kanalenlijst, werken bij de eerste start maar een paar menu opties, omdat de kanalen nog gezocht moeten worden. Bij een update van de firmware worden namelijk ALLE KANALEN gewist.

  Kijk onder "MENU" - "Technische informatie" (=7) - "Decoder Versie" (=2) om te zien of de juiste versie aanwezig is. Start daarna het opnieuw zoeken van zenders.

  Merk op: Vergeet niet de klok (tijd en datum) van de receiver opnieuw in te stellen anders werkt EGP en programma-info niet correct!


Firmware versie 9b FINAL

Versie 9b Final voor de Strong ...
Versie ...

Programma info wat eleganter weergegeven ...
Elegantere programma info ...

Kies taal, coderingssysteem, ondertiteling ...
Druk op "+" en kies taal, coderingssysteem en ondertiteling

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages