Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
100.28.227.63
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Op deze pagina vind je de instellingen die te gebruiken zijn in combinatie met een router (hard- of software oplossing). Deze informatie is apart gezet, omdat het betrekking heeft op meerdere pagina's. De beschreven instellingen werken voor een TCP/IP netwerk, gebaseerd op UTP verbindingen of BNC (coax) verbindingen met als middelpunt dus de router. Deze router kan een apart kastje zijn, een ADSL/Kabel modem of een server met daarop b.v. WinRoute, met DHCP geactiveerd.

Deze pagina gaat specifiek in op Windows 95, 98 en ME .

Gerelateerde pagina's voor andere systemen: Windows 2000, Macintosh OS 7 of 8 en Macintosh OSX.

Netwerk instelling

WINDOWS 95, 98, en ME configureren

De client PC's te configureren is gelukkig relatief eenvoudig.

Start de PC (Win9x/ME) en klik met de rechter muisknop op "Netwerk omgeving" ("Network Neighborhood") en kies "Eigenschappen" ("Properties").

Win9x/ME: Netwerk instellingen

Kies nu het "TCP/IP" protocol welke bij de netwerkkaart hoort die aan de router zit en klik op "Eigenschappen" ("Properties").

Win9x/ME: IP automatisch

Zorg ervoor dat "Obtain an IP address automatically" aangevinkt is. Klik op "OK" gevolgd door nog een keer klikken op "OK". De computer zal nu willen herstarten: doe dit. De configuratie is nu klaar.

Tip: als dit niet naar wens verloopt, dan kun je onder GATEWAY het IP-adres van modem of router instellen waardoor deze sneller gevonden wordt.

Deze instellingen kun je onder Windows 9x/ME controleren met het programma WINIPCFG (klik het START menu van Windows en kies RUN of UITVOEREN en type daar WINIPCFG). Als het programma gestart is, kies dan de juiste netwerkkaart (dus NIET de PPP verbinding).

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages