Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
100.26.176.111
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Op deze pagina kun je zoeken naar bepaalde IP poorten.

Je hebt deze gegevens nodig om bijvoorbeeld te achterhalen welke poorten op het netwerk, door een bepaald programma gebruikt worden.

Vaak is hier dan sprake van een IP-poort die geblokeerd wordt door een proxy, router of firewall. Je kunt dan de systeem-beheerder vragen deze poort open te zetten, of zelf je router, proxy of firewall instellen zodat dit poort nummer gebruikt kan worden (zie ook: Poort mappen met een Alcatel SpeedTouch).

Merk op: Als je nog meer IP-poorten en applicaties weet, mail me deze dan (graag poortnummer, programma en of dit UDP danwel TCP betreft) zodat ik die bij de lijst kan zetten!

Merk op: De hele lijst in 1 keer bekijken door meteen op "Zoeken" te klikken zonder een van de velden in te vullen. LET WEL OP: Dit is een enorme lijst en het kan wel even duren voordat de gehele pagina naar jouw PC verzonden is!

Netwerken ... IP-poorten

Zoeken

In onderstaande velden kun je aangeven wat je zoekt. Hierbij hoef je niet alle velden in te vullen.

IP Poort
Nummer
IP Poort
Type
Programma/
Applicatie
Zoeken naar IP-Poorten Search WeetHet

Hoe het werkt

Applicaties bij een poortnummer zoeken.

Je kunt alle applicaties zoeken die b.v. poort 20 gebruiken, door de waarde "20" bij het veld "IP Poort Nummer" in te vullen en vervolgens op de "Zoeken" knop te klikken.

Alle poorten weergeven die een bepaald type gebruiken.

Niet dat het erg zinvol is, maar je kunt een lijst laten genereren met alle poorten waarvan, in de WeetHet database, bekend is dat deze een bepaald "IP Poort Type" gebruikt. Kies daarvoor uit het lijstje bij "IP Poort Type" het gewenste type en klik op "Zoeken".

Alle poorten weergeven die door een applicatie gebruikt worden.

Je kunt ook zoeken naar alle poorten die een applicatie gebruikt. Bijvoorbeeld voor MSN Messenger.
Vul daarvoor in het derde veld "Programma/Applicatie" de naam, of een deel van de naam, van de applicatie in.
Hoe korter deze term is, hoe meer kans op gevonden resultaten. In het MSN Messenger voorbeeld, zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken naar de term "MSN" of "Messenger". Klik vervolgens op "Zoeken".

Zoek combinaties.

Zoek combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld welke UDP poorten gebruikt MSN Messenger. Hiervoor kies je in het tweede veld "IP Poort Type" voor de waarde UDP, en in het derde veld "Programma/Applicatie" type je een deel van de naam van de applicatie, b.v. "MSN".

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages