Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
34.239.158.223
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

De nu volgende serie pagina's gaan over de Parallax (OEM) Basic Stamp II microcontroller.

Ik ben sinds kort begonnen met deze microcontroller om wat meer te weten te komen van microcontrollers in het algemeen met hoofddoel een eigen alarm installatie bouwen voor mijn huis. Daarbij heb ik ontdekt dat de BasicStamp een ideale microcontroller is voor beginners en gevorderden.

Als microcontrollers iets nieuws is voor je: een microcontroller is in principe niets anders als een mini computertje die je kunt programmeren en gebruiken voor een bijna eindeloos aantal toepassingen zoals lichten schakelen, temperaturen meten, etc.

Parallax: Basic Stamp II

Overzicht

Introductie

De Parallax OEM BASIC Stamp II controller (Ik heb gebruik gemaakt van het OEM bouwpakket) is een relatief goedkoop alternatief om met microcontrollers te beginnen. Zelf voor de niet-programmeurs onder ons is de ingebouwde PBasic interpreter erg gemakkelijk.

Het OEM bouwpakket, die ik gebruikt heb, moet je zelf in elkaar zetten. Als je niet te veel soldeer ervaring hebt, dan is het misschien beter om of te beginnen met een gebouwde kit (zie de Parallax website) of begin het solderen nu maar eens te leren.

Advies vooraf: gebruik een goede soldeerbout. Ik heb zelf een Weller soldeerbout met temperatuur regeling met een fijne punt. Doordat de temperatuur erg hoog gezet kan worden (max. 450 graden Celcius) hoeft de bout maar heel kort contact te hebben om te solderen. Nadeel is wel, dat alles verbrand als je de punt te lang op een punt houdt.

De documentatie die bij het bouwpakket zit, ook al is het engelstalig, is redelijk goed. Ook al ben ik geen beginner, soms kwam ik toch wat onduidelijkheden tegen, vandaar deze pagina's om het jou misschien gemakkelijker te maken.

Hardware Opzet

Als je het OEM Baisc Stamp II bouwpakket gaat maken, volg dan altijd goed de meegeleverde handleiding. Deze handleiding zit er als boekje of op CD-Rom bij. Als je allen de CD-Rom versie hebt, gebruik dan de Parallax navigator (in de root van de CD-Rom: Welcome.exe - welke automatisch start als autorun aanstaat op jouw PC).
Als je de navigator niet wenst te gebruiken, gebruik dan het Adobe Acrobat document met de naam OEM_BS2_Manual.PDF in de directory \Documentation\Basic_Stamps\OEM_BS2 (relatief t.o.v. de root van de CD-Rom).
Adobe Acrobat zelf vind je in de CD-Rom directory \Acrobat Reader of op de Adobe website.

Voor een snelle en duidelijke assemblage kun je ook eventueel gebruik maken van mijn assemblage instructies.

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages